Perecet vegyenek!

Hagyományos Mihály-napi vásári hangulatot teremtettek szombaton a Központi Óvoda udvarán, ahol kézműves portékákkal, mesterség bemutatókkal, finom falatokkal és színpadi műsorokkal várták a család apraját-nagyját.

Őszi díszbe öltöztetett tökfejek, szalmakalapos madárijesztők fogadták a Szent Mihály-napi vásárra igyekvőket, a Központi Óvoda udvarára belépve pedig finom falatokkal és a hozott szőlőfürtből frissen préselt musttal kínálták az érkezőket.

A gyermekek számára bizonyára maradandó élményt nyújtó vásár szervezése már évek óta hagyomány a Jászberény Város Óvodai Intézménye szervezésében. A lelkes óvónők minden évben számos kézműves foglalkozással és kreatív ötlettel készülnek a mindenki számára nyitott őszi rendezvényre.

Ilyenkor a Központi Óvoda terjedelmes udvara megtelik kirakodóvásárral és mesterségek bemutatásával, állatnézegetővel. A népi játszótéren a kosárhinta továbbra is közkedvelt, de a kukoricafosztás és kukoricamorzsolás is örök kedvenc marad. A kézzel készült portékák felfedezésétől semmi sem tudta elcsábítani a vásározókat, kivétel talán a frissen sült kürtőskalács és kenyérlángos finom illata.

Ráadásként színpadi műsorokkal is kedveskedtek a szervezők: Zolnai Sára kalotaszegi népdalcsokrot énekelt, míg a Galagonya néptánccsoport somogyi táncot lejtett, az óvónőkből alakult Kelepelő Bábcsoport pedig interaktív bábmesével készült.

Gergely Csilla

Gergely Csilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?