Forráshiány miatt elutasítva

Budai Lóránt polgármester arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy az elmúlt időszakban két, a város életét nagyban befolyásoló pályázatot nyújtott be az önkormányzat a Belügyminisztériumhoz. Egyik a Központi Óvoda fejlesztését célozta, a másik pedig az illegális hulladéklerakók felszámolását segítette volna elő.

A Központi Óvodában 13 ablak cseréje mellett, az emeleti terasz burkolatcseréjét és azemeleti terasz vízelvezetésének korszerűsítését célozta a pályázat, amellyel 13 090 812 forintot pályázott meg a város.

Az illegális hulladéklerakók felszámolása kapcsán 11 önkormányzati tulajdon megtisztítását, a hulladék összegyűjtését, elszállítását és kezelését tartalmazta a pályázat, melyen 19 977 794 forintot pályázott meg Jászberény.

– Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára tájékoztatása alapján elmondhatom, hogy mindkét pályázatunk forráshiány miatt került elutasításra. Bízom benne,hogy a fenti döntések nem a sokat hangoztatott „együttműködés” eredményei és a jövőben lesz hasonló pályázati lehetőség, melyeken eredményesebben szerepelhetünk majd.Munkatársaimmal ezen fogunk dolgozni! Köszönöm a hivatal szakembereinek munkáját és a képviselő-testület tagjainak támogatását.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?