JKSE: egy mérkőzésre a kilencedik helytől

A férfi felnőtt kosárlabda NB I/B piros csoportjában a JKSE a rájátszásban a 9-12. helyért előbb legyőzte a salgótarjániakat, majd a következő kör első mérkőzésén idegenben is jobbnak bizonyult a MEAFC-Peka Bau csapatánál. Ez pedig azt jelenti, hogy április 30-án, kedden este egy újabb győzelemmel a miskolciak ellen a mieink 9. helyét jelentené a 2023/2024-es szezon végén.

Megfogyva, de törve nem kezdte a rájátszást a JKSE csapata a salgótarjániak ellen a 9-12. helyért folyó párharcok első körében. A hazai 22 pontos győzelem után idegenben 13 ponttal nyertek Puskás Artúr tanítványai, akik így a másik ágon a DEAC U23-at 2-0-ra verő MEAFC-Peka Bau ellen már a 9-10. helyért folyó párharcra készülhettek.

Mivel az alapszakaszban a miskolciak egy hellyel a mieink előtt végeztek, így a két győzelemig tartó párharc kedvezményezettje a MEAF-Peka Bau volt. Azaz, ők kezdhették hazai pályán a párharcot.

Nos, az első találkozó igen érdekesen alakult. Az első félidőben inkább a hazaiak akarata érvényesült, s a nagyszünetre 7 pontos miskolci vezetéssel menetek a csapatok (47-41). A harmadik negyedben már magához ragadta a játék irányítását a JKSE, s ennek meg is lett az eredménye. Alaposan feljavult a mieink támadójátéka, s a dobott 30 pontra csak 20-szal tudtak a házigazdák válaszolni. Így a záró tíz perc már jászberényi vezetéssel kezdődött (67-71). A záró negyedben pedig gyorsan 10 pontra növelte előnyét a JKSE és innen nem is volt visszaút a hazaiaknak (80-90)

Rájátszás a 9-10. helyért – első mérkőzés

MEAFC-Peka Bau – Jászberényi KSE 80-90 (25-20, 22-21, 20-30, 13-19)

A JKSE pontszerzői: Santiago Jordan 19/6, Meleg Károly 19/3, Oroszi Bence 17/9, Dunai Zétény 12, Boka-Magó Áron 11, Mester Márk 8, Dékány Imre 4

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a JKSE javára

A találkozót követően a vezetőedzők így értékelték a látottakat (forrás: mkosz.hu):

Dr. Váczi Péter, a MEAFC-Peka Bau vezetőedzője: – Gratulálok az ellenfélnek! Ilyen triplázással hazai pályán sem lehet nyerni! Megpróbálunk idegenben javítani!

Puskás Artúr, a JKSE vezetőedzője: – Gratulálok a győzelemhez a srácoknak! Miskolcon sosem könnyű nyerni, most sem volt az. Az 1. félidőben bután játszottunk, csak a kinti dobásokat erőltettük. A 2. játékrészre változtattunk támadó stratégiánkon és akkor megtaláltuk a ritmust. A párharcnak ezzel nincs vége, kedden hasonlóan nehéz meccsre számítunk.

Rájátszás a 9-10, helyért – második mérkőzés

április 30. – kedd

19:00 óra: JKSE – MEAFC Peka Bau

Bercsényi úti játékcsarnok

Hajrá JKSE!

(Fotó: mkosz.hu)

 

Latest posts by Munkatársunk (see all)

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?