Dobogón végezhet a JFC

A JNSZ Vármegyei I. osztályú felnőtt labdarúgóbajnokság 2023/2024-es idényéből még négy forduló van hátra. A 10 pontos előnnyel vezető tiszaföldváriak első helye nem igazán lehet kérdésese, ám a 2-5. helyen álló csapatok között mindössze 2 pont a különbség, s csak az utolsó fordulók döntenek majd arról, hogy melyik két csapat végez a második, illetve a harmadik helyen.

A bajnokság 26. fordulójában az első öt helyezett ismét 3 ponttal lett gazdagabb, s így a helyzet nem változott a csapatok között.

Tiszaföldvár SE – Kunhegyes ESE 9-1

Jászfényszaru VSE-MÁB Holding – Csserkeszőlői SE 4-0

Tószeg KSE – Jászberényi FC 0-3

Kenderesi VSE – Törökszentmiklósi FC Veteriner 0-5

Rákóczifalva SE – Mezőtúri AFC-RAFI 1-6

A bajnokság élmezőnyének állása a 26. forduló után:

  1. Tiszaföldvár SE (121-19) 72
  2. Jászfényszaru VSE-MÁB Holding (73-13) 62
  3. Jászberényi FC (78-22) 62
  4. Törökszentmiklósi FC Veteriner (77-24) 61
  5. Mezőtúri AFC-RAFI (93-21) 60

A még hátralévő négy fordulóban az első öt több mérkőzést is játszik egymással. A legkönnyebbnek talán a mieink sorsolása tűnik, míg a legnehezebb dolga a törökszentmiklósiaknak lesz. Érdekesség, hogy a jászberényi, a törökszentmiklósi és a mezőtúri csapat is 3-3- alkalommal idegenben lép majd pályára.

Jászfényszaru VSE-MÁB Holding: Kunhegyes ESE (i), Kenderesi VSE (o), Tiszaföldvár SE (i), Törökszentmiklósi FC Veteriner (o)

Jászberényi FC: Tiszagyendai KSK (o), Rákóczifalva SE (i), Jánoshida SE (i), Kisújszállási SE (i)

Törökszentmiklósi FC Veteriner: Kisújszállási SE (i), Tiszaföldvár SE (i), Mezőtúri RAFI-AFC (o), Jászfényszarú VSE-MÁB Holding (i)

Mezőtúri AFC-RAFI: Jánoshida SE (o), Kisújszállási SE ((i), Törökszentmiklósi FC Veteriner (i), Lurkó Focimánia SK (i)

A mieink számára a kulcsmérkőzés a Jánoshida elleni idegenbeli találkozó lehet. Ha Jánoshidán nyerni tudnak és a másik három találkozón is érvényesítik a papírformát, akkor biztos, hogy a dobogón végez a JFC. Jó esetben a második helyen.

Az aranylábú fiainknak tehát nincs más választása, mint megnyerni a még hátralévő négy mérkőzésüket, s akkor biztos, hogy érmes helyen zárnak.

  1. forduló – május 4.

17:00 óra: Jászberényi FC – Tiszagyendai KSK

Jászberényi Városi Stadion

Hajrá JFC!

 

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?