Esett az eső, de nem volt hidegzuhany – kiesett a kupából a JFC

Szombaton és vasárnap rendezték a MOL Magyar Kupa 3. országos fordulójának mérkőzéseit a legjobb 32 közé jutásért. A Jászberényi FC a vele egy bajnoki csoportban szereplő DEAC együttesét fogadta. A továbbjutás sorsa a 92. percben dőlt el a vendégek javára. 

Várható vereséget szenvedett a JFC harmadosztályú labdarúgócsapata a MOL Magyar Kupa 3. fordulójában: Jászberényi FC – DEAC 1 – 2 (1 – 1). Két, sikerrel vett kör után – alacsonyabb osztályú ellenfeleket gyűrtek le a berényiek – a harmadik kupagyőzelem már nem jött össze.

A jobb erőkből álló, szintén harmadosztályú DEAC megérdemelten jutott tovább a 4. fordulóba. A jászberényi gárda és a debreceni „egyetemisták” csoporttársak az NB III.-ban. A DEAC már az előző bajnokságban is a Keleti csoport élmezőnyéhez tartozott, oda-vissza verték a JFC-t, amely az új szezonban, 8 forduló után, pillanatnyilag a 19., az utolsó előtti helyen rostokol.

A kupameccsről a jászberényi csapat négy kezdőembere sérülés miatt hiányzott, másokat pihentetett az edző, ráadásul Nagy Szabolcs az első félidőben lebicegett a pályáról. A debreceniek első gólját az a Korhut Mihály szerezte (34 évesen), aki 22-szeres válogatott, játszott a 2016-os EB-n, többszörös bajnok és kupagyőztes a DVSC-vel, és kétszeres izraeli bajnok.

Bosszantó egy 92. percben kapott góllal elbukni a továbbjutást, de az előzmények egyenesen vezettek idáig. A DEAC végig kézben tartotta a meccset, és tucatnyi komoly próbálkozás után vitte be a győztes találatot. A JFC-nek az első félidőben két jó momentuma akadt (az elsőből kapufa, a másodikból gól lett), a második félidőben egy sem volt.

Az elsőnél jóval gyengébb (és esős) második félidőt is a vendégek uralták, és tovább is jutottak egy jó időben jó helyre küldött lövéssel. A JFC-ben csak a fiatal kapus, Ecsegi Zsolt és a góllövő, Szőllősi Ferenc teljesítménye dicsérhető.

A következő akadály, de már a bajnokságban, ismét a DEAC lesz, ismét hazai pályán. Könnyebbnek az a találkozó sem ígérkezik, mint a kupameccs volt.

A kupameccsen egyébként a 16. perc hozta az első gólt: bal oldali vendégszöglet után a labda kipattant a kapu előtti játékoshalmazból, épp Korhut elé, aki kapásból a jobb alsó sarokba lőtte (0 – 1). A 42. percben Szőllősi a debreceni kapuval szemben, 18 méterről végzett el szabadrúgást, és labdája a jobb oldali kapufáról vágódott az alapvonal mögé. Az első félidő hosszabbításában, a 47. percben Szőllősi a DEAC 16-osára betörve, a jobb oldalon megforgatta védőjét, majd a hosszú sarokba bombázott. Szép, egyéni akció volt, a többiek csak nézték (1 – 1). A második félidő hosszabbításában a hazai drukkerek már-már úgy érezhették, hogy a JFC kihúzhatja akár a 11-esekig is, amikor a 92. percben Szabó Levente 16 méterről kilőtte a jászberényi kapu jobb alsó sarkát (1 – 2).

Kun Tibor

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?