Az eső volt a legizgalmasabb

Az NB III-ból kiesett, a vármegyei I. osztály küzdelmeire készülő Jászberényi FC felnőtt labdarúgó csapata az új szezon első hivatalos mérkőzését augusztus 5-én, szombaton délután játszotta a Jászberényi Városi Stadionban. A MOL Magyar Kupa országos első fordulójában az NB III-as FC Hatvan volt a mieink ellenfele, s a találkozón érvényesült a papírforma. A részletekről Kun Tibortól kaptunk tudósítást, aki megtekintette a találkozót.

A harmadosztályú FC Hatvan gond nélkül búcsúztatta az NB III.-ból a vármegye I.-be (miénk a vár, miénk a lekvár) kiesett Jászberényi FC-t a MOL Magyar Kupa I. fordulójában.

Már a meccs előtt tudnivaló volt, hogy a hatvaniak jóval erősebbek, és nem csupán azért, mert két győzelemmel kezdték az új NB III.-as idényt, és osztálykülönbség van a két csapat között. A jászberényiek a tragikusan gyenge tavaszhoz képest is gyengültek, és egyelőre a felkészüléssel bajlódnak, inkább kevesebb, mint több sikerrel. Április végén ugyanitt, a JFC pályáján, bajnoki meccsen a Hatvan 7-0-ra nyert. Mondhatnánk akár, hogy a berényiek valamit fejlődtek, mert most csak háromgólos vereséget szenvedtek.

A JFC 18 játékost nevezett erre a kupameccsre, akik közül 12 még nincs 20 éves, de nem ez okozta a vesztüket, hanem a kevés elképzelés a játékban. Az egyik hatvani drukker – Hatvanból többen jöttek meccsre, mint Jászberényből, de így is alig voltak nézők a lelátón – azt mondta az övéiről, hogy a kezdőcsapat a kispadon ül… Egy meglehetősen tájékozatlan, másik hatvani vendég biztatóan fordult a berényi focitól még el nem tántorodott hazai nézőkhöz: „De a megye egyet megnyeritek, ugye? Nem? Miért, ki lehet a megyében ellenfele a Jászberények? A Törökszentmiklós? A Jászárokszállás? A Fegyvernek?” (Az utóbbi két csapat a „megye kettőben” szerepel…)

Sötét fellegek tehát a jászberényi futball felett, és tényleg: őrületes borulással, a szélben hajladozó fákkal és özönvízzel indult a mérkőzés. A 2. percben kimaradt az első hatvani gólhelyzet, de a következőre hosszabban kellett várni, mert a 3. percben – az ítéletidő miatt – a játékvezető az öltőzőbe menekítette a csapatokat. A két cseresor és a két stáb a kispadon kucorogva várta ki, hogy az eső megunja a zuhogást, a szél meg azt, hogy a fedett lelátón ülők arcába fújja az esőt. Tíz perc kényszerszünet után ott folytatódott a meccs, ahol abbamaradt: elpuskázott vendéghelyzettel… A hatvaniaknál három olyan játékos is kezdett, aki nemrég még a JFC-ben focizott.

Legalább három góllal kellett volna már vezetnie a Hatvannak, amikor a 39. percben egy balról beívelt szabadrúgás után Fekete Kristóf (egykori JFC-labdarúgó) a jászberényi kapu bal oldalába fejelt (0-1). A második félidő elején a jászberényiek javítani akartak, és a hatvani kapusnak, Sándor Bencének (tavasszal még Jászberényben védett) bravúrral kellett kinyomni egy 30 méteres bombát a bal felső sarok elől. A 60. perctől aztán nem nagyon lehetett tovább reménykedni egy esetleges egyenlítésben, mert Sárossy Dániel (ő is megfordult a JFC-ben) 11-esből a jobb alsó sarokba lőtte a labdát (0-2). A 62. percben azért Sándor Bencének megint nagyot kellett mentenie, de ezután többször is a hazai kapuson, Ecsegi Zsolton múlott, hogy nem esett újabb hatvani gól. A 70. percben azonban a JFC kapusa sem tehetett semmit: bal oldali szöglet után, a felső léc segítségével, Kanálos Péter talált közelről a hálójába (0-3).  Innentől a Hatvan már nem koncentrált úgy a támadásokban, a továbbjutás megvolt. A jászberényi csapat pedig elfáradt.

Az eső a lefújás után ismét szakadt, „sírós” időjárás keretezte a Jászberényi FC 22., zsinórban elveszített tétmeccsét. Addig jó a JFC-nek, amíg el nem kezdődik a bajnokság.

MOL Magyar Kupa, 2023/2024., I. forduló:

Jászberényi FC – FC Hatvan 0-3 (0-1)

 

Kun Tibor

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?