Vereség a csoportrangadón

Vasárnap délután az NB III Keleti-csoportjának első két helyén álló együttes mérkőzött meg egymással a Jászberényi Városi Stadionban. A JFC – Tiszakécskei LC találkozó izgalmas, fordulatos mérkőzést hozott, melyen a mieink nagy lehetőséget szalasztottak el.

Sajnos még mindig zárt kapuk mögött játszanak a csapatok, így a csoportrangadón sem lehettek ott a szurkolók. A mieink kezdték jobban a találkozót, hiszen JFC honlapján található beszámoló szerint a 8. percben Szöllősi 25 méterről kilőtte a bal felső sarkot. Bár voltak kisebb-nagyobb helyzetek, az eredmény a félidő végéig nem változott.

Nagy küzdelem folyt a pályán a második 45 percben is. Az 59. percben meccslabdához jutott a JFC. Lőrinczet buktatták a 16-oson belül, ám a megítélt büntetőt nem sikerült értékesíteni. Süttő lövését a vendégek kapusa lábbal hárította. Sőt, a 70. percben egyenlíteni is tudott a listavezető. Kalmár talált a kapunkba, s alakította 1-1-re a találkozó állását. Már-már úgy tűnt, hogy pontosztozkodással ér véget a rangadó, ám a 87. percben a csereként beállt Galacs betalált Bonica kapujába és a vendégeké lett a három bajnoki pont.

Sokba került a kihagyott büntető, mert ha 2-0-ra alakult volna az állás, már közel sem biztos, hogy legalább egyenlíteni tudott volna a tiszakécskei csapat. Minden esetre az elmondható, hogy a téli időszak alatt tovább fiatalodott jászberényi gárda méltó ellenfele volt a bajnoki cím legnagyobb várományosának, s a kezében volt a győzelem lehetősége, melyet ezúttal nem tudott megragadni.

Jászberényi FC – Tiszakécskei LC 1-2 (1-0)

Jászberényi FC: Bonica – Palcsó (Micskó, 71.), Papp P., Aranyos, Süttő – Lőrincz – Lukács, Szőllősi, Deli – Nagy M. (Nagy Sz., 68.), Pálinkás. Vezetőedző: Német Gyula.

Tiszakécskei LC: Molnár M. – István (Kiprich, 79.), Fülöp, Oláh, Csáki – Albert Á., Horváth A., Pongrácz (Galacs, 68.) – Gyurján (Pál A., 63.), Kalmár, Simon M. Vezetőedző: Nagy Sándor.

A 24. forduló után a Keleti-csoport tabelláján a Tiszakécskei LC áll az első helyen 59 ponttal, megelőzve az 53 pontos Jászberényi FC és a 49 pontos BVSC-Zuglót.

A 25. fordulóban a Jászberényi FC március 21-én a Balassagyarmati VSE vendégeként lép majd pályára.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?