Karcagon át vezet az út a MOL Magyar Kupa harmadik fordulójába

Szombaton és vasárnap a labdarúgó MOL Magyar Kupa országos második fordulójának mérkőzéseit rendezik. A Jászberényi FC csapata a megyei I. osztályban szereplő Karcag vendége lesz, azaz megyei riválist kell legyőzni ahhoz, hogy az országos 3. fordulóba kerüljön  Németh Gyula csapata.

Megyei ellenfél ellen – még, ha az alsóbb osztályú is – mindig nagyobb kihívás játszani, mint egy megyén kívüli csapat ellen. Ilyenkor a „kiscsapatok” nagyon harapósak tudnak lenni, s az esélyesebbeknek bizony sokszor okoznak fejtörést.

Nem számít könnyű mérkőzésre Németh Gyula, a mieink szakvezetője sem, aki jobban örült volna, ha nem megyei riválissal hozta volna össze őket a sorsolás. A karcagiak érdemes tudni, hogy nagy céljaik vannak az idei szezonra. Szeretnék megnyerni a megyei i. osztályú bajnokságot, azaz az NB III-ba készülnek. Oda, ahol jelenleg a Jászberényi FC szerepel. Ennek megfelelően erősítették meg igazolásokkal csapatukat a nyáron. A megyei bajnokság első fordulójában Mezőtúron lépett pályára a karcagi csapat és 0-1-es első félidő után öt gólt lőttek a második 45 percben, s végül magabiztosan nyertek 5-1-re. A találkozón a csereként pályára lépő Szentmiklósi Dániel négy gólt is szerzett.

Ezzel együtt is a JFC a vasárnapi mérkőzés esélyese, de a mieinknek egy nagon kemény, küzdelmes mérkőzésre kell készülniük.

Labdarúgó MOL Magyar Kupa országos 2. Forduló

Augusztus 29. – vasárnap

16.30 óra: Karcagi SE – Jászberényi FC

A továbbjutás kérdése egy mérkőzésen dől el. Amennyiben a rendes játékidőben döntetlenre végeznek a csapatok, úgy 2×15 perc hosszabbítás következik. Amennyiben ez sem hoz döntést, akkor büntetőrúgással dől el, hogy melyik csapat kerülhet a MOL Magyar Kupa országos 3. fordulójába, ahol már az NB II-es és NB I-es csapatok is pályára lépnek majd.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?