A kilencedik helyen végzett a JKSE

Sikerrel vívta meg a 9-12. helyért folyó párharcokat a Jászberényi KSE csapata a felnőtt férfi kosárlabda NB I/B piros csoportjában, s az alapszakaszt követően egy hellyel előre lépve, végül a 9. helyen zárta a 2023/2024-es idényt. Ehhez előbb a salgótarjániakat, majd a miskolciakat verte 2-0-ra az együttes.

A miskolciak elleni idegenbeli sikert követően, április 30-án játszotta utolsó hazai mérkőzését a 2023/2024-es bajnoki szezonban a JKSE csapata. A MEAFC-Peka Bau ellen a 9-10. helyért folyó rájátszásban idegenbeli sikerével szerzett vezetést a berényi csapat, amely hazai környezetben zárhatta le a párharcot.

A találkozó elején felváltva vezettek a csapatok, majd az első negyed végén a mieink céloztak jobban és négy pontos előnnyel zárták az első tíz percet (24-20). Santaiago Jordan vezetésével a második játékrészben is a mieink játszottak jobban, s az előnyünk a nagyszünetig 10 pontra nőtt (54-44). Mindkét oldalon láthattunk szép megoldásokat, de kihagyott ziccereket is.

A második félidő első felében sem változott a játék képe, s így az utolsó tíz percre 12 pontos jászberényi előnnyel mentek a csapatok. Gyorsan 20 pontra nőtt a különbség a két gárda között a záró tíz perc elején, s innen már nem volt visszaút a vendégeknek, akik derekasan küzdöttek ugyan, de már csak csökkenteni tudták hátrányukat. A látottak alapján a JKSE megérdemelten nyerte meg a mérkőzést és szerezte meg a 9. helyet.

JKSE – MEAFC-Peka Bau 96-79 (24-20, 30-24, 23-21, 19-14)

A JKSE pontszerzői: Santiago Jordan 30/6, Dunai Zétény 14/6, Oroszi Bence 14/12, Meleg Károly 12/6, Mester Márk 9/3, Dékány Imre 8, Boka-Magó Áron 6/6, Németh Ákos 2, Pilinszky Máté 1

A találkozót követően a vezetőedzők így értékelték a látottakat:

Puskás Artúr, a JKSE vezetőedzője: – Gratulálok a MEAFC-nak a csont nélküli bennmaradáshoz újoncként. Gratulálok a csapatomnak a párharc megnyeréséhez és a 9. helyezéshez. Minden barokkos túlzás nélkül állíthatom, edzői pályafutásom legmegterhelőbb szezonját fejeztük be. Nagyon büszke vagyok erre a végeredményre, mindent figyelembevéve ez egy reális pozíció. Ezúton is szeretnék köszönetet mondani a minket segítőknek. A Hölgy-koszorúnak a JKSE irodában, Pintér Ferinek, Borszéki Csabinak és minden játékosom pótanyukájának Sacinak, amiért tartotta bennük a lelket a lehetetlennek tűnő időszakban. Köszönöm az új vezetésnek a lelkesedést, a törődést, az emberséget, amely rendkívül sokat jelentett a végjátékban. Köszönöm csodálatos közönségünknek, hogy jóban-rosszban buzdították szeretett csapatunkat. Végezetül szeretném megköszönni a Srácoknak, hogy minden nehézség ellenére kitartottak, a legnagyobb bajban is összezártak és végig csinálták ezt a szezont. Talán nem szükséges egyebet mondanom ennek a közösségnek a karakteréről. Hálás vagyok mindannyiuknak, rengeteget tanultam tőlük, büszke vagyok, hogy az edzőjük lehetek.

Dr. Váczi Péter, a MEAFC-Peka Bau vezetőedzője: – Ez jobb mérkőzés volt annál, mint amiről döntött. Az egész párharcban mi csak szakaszokban tudtunk olyan keménységgel védekezni, amit elvárt volna ez a párharc. Ugyanakkor a távoli dobásaink is rossz százalékkal értek célt. Ez a két faktor egyértelműen a jászberényiek felé billentette a mérleget, mert ezt ők jobban csinálták. Igazából kettős célunk volt a bajnoki rajt előtt. Az elsődleges az volt, hogy ne kelljen a play outban játszanunk, de lehetőség szerint szerettünk volna az első nyolcba kerülni. Azzal, hogy az első tízbe kerültünk, március közepe óta nem kellett izgulnunk. Azt hiszem, hogy amire ez a csapat szerződött, azt teljesítette. Jó eredmény ez, s ráadásul még van egy MEFOB döntő és valószínűleg egy B33-as döntő az egyetemi bajnokságokban. Összességében ez egy jó kis év volt ez, s a következő szezonban szeretnénk majd előrébb lépni, bejutni a playoffba.

(Fotó: Gémesi Balázs)

Hajrá JKSE!

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?