Hajnal-Nagy Gábor: a miénk a béke és a fejlődés programja

A promenádon tartott sajtótájékoztatót május 9-én, csütörtökön délután a Fidesz-KDNP önkormányzati választáson induló csapata. Programjukat Hajnal-Nagy Gábor polgármesterjelölt ismertette.

Mindennek az alapja a gazdaság, derült ki Hajnal-Nagy Gábor szavaiból. Mint mondta, a rendszerváltás utáni időszak sikeres gazdasági pályája mára megtört, s Jászberényben az Electrolux leépülésével a gazdaság stagnál. Céljuk, hogy új lendületet kapjon, s ismét felfelé ívelő pályára állítsák a helyi gazdaságot, s magasabb hozzáadott értékű termelés legyen a városban. Ezzel csökkenthető az elvándorlás, s a fiatalok helyben találhatnak munkát, megélhetést.

– Egy modern és biztonságos várost akarunk, amely megfelelő szolgáltatásokat kínál a lakóinak. Legyen újra vonzó Jászberény, mondta Hajnal-Nagy Gábor.

A FIDESZ-KDNP polgármesterjelöltje a gazdaságot érintően szólt arról is, hogy Jászberény nem maradhat ki azokból a fejlesztésekből, amelyekben éppen a napokban a magyar és a kínai miniszterelnök megállapodott. A kormányzattal való jobb együttműködés nagyobb lehetőséget biztosítana a városnak, s a pályázati lehetőségeket is jobban kellene kihasználni, derült ki Hajnal-Nagy Gábor szavaiból, aki azt is megjegyezte, hogy a biztonságos közlekedés érdekében elengedhetetlen az úthálózat felújítása, kerékpárutak és járdák építése. Ennek eredményeként elindítanák a Bringázz munkába, iskolába programot is.

A szociális háló erősítésérők is szó volt a sajtótájékoztatón, valamint a közbiztonság javításáról is. Utóbbi kapcsán fejlesztenék és bővítenék a városi kamerarendszert, s közterület felügyeletet is erősítenék.

– Zöld Jászberény akarunk. Ennek keretében ösztönöznénk a megújuló energiaforrások használatát, s szeretnénk kihasználni a város alatt található jelentős mennyiségű termálvíz adta lehetőséget. Újra a város ékességévé tesszük zöld folyosónkat, a Zagyvát. Faültetési programot indítunk, s ezt a közösségi terekre is kiterjesztjük. Terveink között szerepel a közterületi hulladékgyűjtők számának növelése is – jelentette ki a FIDESZ-KDNP polgármesterjelöltje.

Hajnal-Nagy Gábor szólt arról is, hogy szabadidős közösségi térré szeretnék fejleszteni a Margit-szigetet. Kiemelte a sport szerepét, amelynek támogatása szerinte méltatlanul csökken az elmúlt években. Jobban támogatnák a tömegsportot és lehetőségeik szerint a versenysportot is, mint ahogy az most történik. A civil szervezetekkel sokkal szorosabbra fűznék a kapcsolatot és támogatnák is azok működését. Sokszínű kulturális élet megvalósítása a FIDESZ-KDP csapatának célja, de ehhez jobban ki kellene használni a városban lévő adottságokat értékeket. – Szeretnénk, ha minél több emberhez eljutnának elképzeléseink, s ezen dolgozunk a június 9-i választásig – mondta Hajnal-Nagy Gábor.

 

Vélemény, hozzászólás?