Ismertette programját Kocsán László független jelölt

Az önkormányzati választáson, június 9-én, a jászberényi 2-es számú választókerületben független jelöltként indul Kocsán László. A képviselőjelölt május 7-én, kedden délelőtt a Komáromi József utcai játszótéren tartott sajtótájékoztatón ismertette, hogy milyen elképzelései, tervei vannak megválasztása esetén.

A képviselőjelölt mondandójából gyorsan kiderült, hogy nem véletlenül választotta programismertetőjéhez a Komáromi József utcai játszóteret, melyet 2022-ben újítottak fel, de két év elteltével ismét számos javítást, felújítást kellene itt végezni. Elhasználódott padok, játékok és nagy fű fogadta ugyanis a sajtótájékoztatón résztvevőket. Ez is része volt annak a 12 pontnak, melyet ismertetett. A játszótérrel kapcsolta össze a tavaly átadott, 6,1 millió forintból épült Bajnok utcai kosárlabdapályát. Kifogásolta, hogy ott betonon kénytelenek játszani annak használói, amely köztudottan nem kedvez az izületeknek. Szorgalmazza annak olyan borítással való lefedését, amely jobban kíméli az izületeket. A beruházások kapcsán egyébként is megjegyezte, hogy nem kellene a körzetben egyetlen fejlesztést, felújítást sem elkezdeni az ott lakók megkérdezése nélkül.

Szóba került az érparti bikalegelő is, ahol egy futópálya kialakítását javasolja Kocsán László, miután az ott lakókkal is értekezett erről. Itt biztonságosan futhatnának. Az utak, járdák burkolatának folyamatos felújítása is az egyik pontja a képviselőjelölt programjának. Külön kitért a Malom-projekt helyzetére is.

– Ez megosztja a városlakókat és sokaknak már a könyökén jön ki. Mégis foglalkozni kell vele. Barátaimmal beszélgetve erről arra jutottunk, hogy adjuk el azt a Malom torzót egy vállalkozónak, amennyiben a jogi lehetőségek erre módot adnak- Építsenek oda egy társasházat. Három lakást tartson meg a város szolgálati lakásnak, amit rendőrnek, tűzoltónak, orvosnak kedvezményesen odaadhat, ha városunkba jön dolgozni. Alul legyen üzletsor, s egy helyet itt is tartson meg magának a város, amelyből bevétele is szarmazna – mondta Kocsán László, aki a turizmus fejlesztését is egy fontos feladatnak tartja. A Malomért kapott összegből lehetne egy középkategóriás, de elegáns szálláshelyet kialakítani, amire a városnak nagy szüksége lenne. Erre van példa az országban. Így több turista, több napra is maradna a városban. Fontos pontja Kocsán László programjának a város élettel való megtöltése is, amihez elengedhetetlen, hogy sok és jó program várja az itt lakókat.

– Most, a választás közeledtével több rendezvény is volt a városban. Valaki azt írta a közösségi hálón, hogy amikor választások jönnek, mindig élénkebb a kulturális program. Lehet, hogy jó lenne, ha minden évben választás lenne. Akár igaza is van annak, aki ezt írta, ám választások nincsenek minden évben, de a városvezetésnek folyamatosan feladata, hogy megfelelő programokat biztosítson az itt élők számára – mondta Kocsán László.

A képviselőjelölt arról is szólt, nehezményezi, hogy az önkormányzat és a berényi civil szervezetek között nincs teljes összhang, szoros együttműködés. Szerinte jobban kellene velük egyeztetni. Hangsúlyozta azt is, hogy a nagyvállalkozók mellett – ami működik – a kisvállalkozókat is meg kellene hallgatnia az önkormányzatnak. Ők is hozzájárulnak a város költségvetéséhez, életéhez, s ezért velük is rendszeresen össze kellene jönni és meghallgatni őket, hangsúlyozta Kocsán László, aki azt is megjegyezte, hogy nem áll mögötte semmilyen párt vagy egyesület, ő függetlenként dolgozta ki az általa ismertetett programot.

Vélemény, hozzászólás?