Ismétlésre készül a Közösen Jászberényért Egyesület

Sulyok Tamás köztársasági elnök 2024. június 9-ére tűzte ki az Európai Parlament tagjainak és a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek általános választásának időpontját. Városunkban elsőként a Közösen Jászberényért egyesület mutatta be induló jelöltjeit március 19-én délután a Szentháromság téren tartott sajtótájékoztatón.

– A mai sajtótájékoztatót azért hirdettük meg, hogy a Közösen Jászberényért Egyesület bejelentse a 2024. évi önkormányzati választáson induló jelöltjeit. Bizonyára sokan emlékeznek 2023. január 15.-re, amikor az időközi választáson a Közösen Jászberényért Egyesület nagyon nagy bizalmat és felhatalmazást kapott a választóktól. Ezt ezúton is köszönjük. Most ismét választás jön, mégpedig a soros, a 2024. évi. Eltelt öt év és újra megmérettetünk. Két dolog közül kell most választani. Az egyik a 2019-től a 2023-as időközi választásig tartó időszak, a másik a 2023. évi időszaki választás utáni időszak. Az előbbi során érdemi munkát nem nagyon tudunk végezni, mert FIDESZ többségű volt a testület, s folyamatosak voltak a viták, veszekedések. Az utóbbi időszakban viszont már tényleg a munkára tudtunk koncentrálni, bár vannak azért még hátráltató tényezők. Ezzel együtt is sokkal nyugodtabb lett a város élete – mondta bevezetőjében Budai Lóránt polgármester, aki ismét a közösen Jászberényért Egyesület polgármesterjelöltje lesz.

– A régi képviselőnket már jól ismeri a város, s az időközi választáson bekerült új testületi tagjaink is sokat tettek az elmúlt időszakban azért, hogy Jászberény fejlődjön. Nem mellékesen ezt a munkát szeretnék folytatni. Éppen ezért úgy döntöttünk, hogy ezen a csapaton nem szabad változtatni – folytatta Budai Lóránt, majd bemutatta a Közösen Jászberényért Egyesület választókerületi jelöltjeit:

  1. vk.: Bethlendy Béla
  2. vk.: Lénárt Gábor
  3. vk.: Bobák Zsolt
  4. vk.: Dr. Kertész Ottó
  5. vk.: Balogh Béla
  6. vk.: Verseginé Utasi Erzsébet
  7. vk.: Kollár Anita
  8. vk.: Skultéti József
  9. vk.: Pető Béla
  10. vk.: Bozsik Ferenc

– Jómagam pedig elvállaltam ismét a polgármesterjelöltséget. Az elmúlt időszak ugyanis megmutatta számomra, hogy Jászberény számít rám, s én is számítok Jászberényre. Mindannyian arra számítunk hogy a választáson bizalmat kapunk a következő öt évre, hogy építsük és szépítsük Jászberényt. Arra kérem a szavazópolgárokat, hogy június 9-én menjenek el szavazni és szavazzanak a Közösen Jászberényért Egyesület jelöltjeire – mondta Budai Lóránt, aki újságírói kérdésre válaszolva azt is kijelentette, hogy nem lesznek óriásplakátjaik, s nem a többi indulóval kívánnak foglalkozni a kampány során, hanem az elképzeléseiket szeretnék majd megosztani a várossal. A polgármester és most már ismételten polgármesterjelölt szavaiból az is kiderült, hogy sok tervük, elképzelésük van a következő évekre (ivóvízhálózat-, szennyvízhálózat-fejlesztés, világítás korszerűsítés, és még sok más), melyeket szeretnék megvalósítani.

 

 

Vélemény, hozzászólás?