Budai Lóránt sajtótájékoztatója

A Közösen Jászberényért Egyesület nevében Budai Lóránt polgármesterjelölt, illetve dr. Gedei József és Balogh Béla a választási csalás vádjaira reagálva tartottak sajtótájékoztatót október 31-én, csütörtök délelőtt a rendőrkapitányság épülete előtt.

Nem volt véletlen a helyszín választása, hiszen az Egyesület ide nyújtotta be feljelentését reggel. Budai Lóránt tájékoztatta a sajtó munkatársait a feljelentés okairól. – Bizonyára mindenki tisztában van vele, hogy a Területi Választási Bizottság a Fidesz beadványának helyt adva választási csalásra hivatkozva megsemmisítette az október 13-i polgármesteri választás eredményét, november 10-én ennek köszönhetően új választások lesznek Jászberényben. A csalás tényét az ellenzékre szeretné testálni a Fidesz, amely több szempontból is kérdéseket vet fel. A legfontosabb, hogy a választások napján semmilyen befolyásolásról, törvénysértésről nem volt szó, ilyen jelzés akkor nem érkezett. A voksolást követő második napon gondolták úgy a fideszes delegáltak, hogy valami jogsértő dolog történt Jászberényben, és ezért fellebbezést nyújtottak be a Területi Választási Bizottsághoz, amely ennek helyt adott. Szabó Tamás büntető feljelentés megtételét ígérte, amelyet azonban mégsem eszközölt – mondta Budai Lóránt.

Az Egyesület úgy gondolta, hogy pontot tesz az ügy végére, ezért megtették a büntető feljelentést a Jászberényi Rendőrkapitányságon, annak kiderítése érdekében: ki csalt, ki próbálta befolyásolni a választások eredményét október 13-án. A rendőrségnek a törvény szerint harminc nap áll rendelkezésre a válaszadásra. Így valószínűleg már csak a választások után derül ki az igazság.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?