A 9-10. helyért játszhat a JKSE

Bár a rájátszás kezdetére lassan elfogynak Puskás Artúr játékosai, a JKSE a szerdai hazai sikert követően, pénteken idegenben is legyőzte a Salgótarjáni KSE gárdáját Ezzel lezárta a csapat a két győzelemig tartó párharcot és készülhet a 9-10. helyet eldöntő párosmérkőzésre. Hogy ott ki lesz az ellenfele, az legkorábban vasárnap derülhet ki.

A mieink Salgótarjánban ott folytatták a játékot, ahol azt három nappal korábban Jászberényben abbahagyták. Bár Puskás Artúr lehetőségei tovább csökkentek, hiszen a kispadon egyetlen épkézláb cseréje volt, s hat játékossal volt kénytelen levezényelni a mérkőzést. Fiai ennek ellenére jól kezdtek, s már az első negyed végén 7 pont volt az előnyük (18-25). Az első félidőben Meleg Karcsi volt az együttes vezére, akivel nem bírtak a hazaiak, s így a nagyszünetig 15 pontra nőtt a különbség csapatok között (33-45).

Bár a salgótarjániak mindent megpróbáltak, csak 3 ponttal csökkent a mieink előnye a harmadik negyed végére, majd a záró tíz percet ismét a JKSE nyerte, s tulajdonképpen egyetlen pillanatig sem forgott veszélyben kosarasaink sikere.

Salgótarjáni KSE – Jászberényi KSE 67-80 (18-25, 15-21, 24-21, 10-14)

A JKSE pontszerzői: Meleg Károly 24/12, Santiago Jordan 13, Oroszi Bence 12/6, Boka-Magó Áron 12/3, Dunai Zétény 11/3, Mester Márk 8/3

A két mérkőzésig tartó párharcot 2-0-ra a JKSE nyerte.

Így a mieink a 9-10., a salgótarjániak a 11-12. helyért játszhatnak a folytatásban. Hogy kivel? Az leghamarabb vasárnap derülhet ki, amikor a DEAC U23 fogadja a MEAFC-Peka Bau gárdáját. A két együttes első mérkőzését hazai pályán a miskolciak nyerték.

Ha a miskolciak nyerik ezt a párharcot, akkor az övék lesz a pályaelőny a mieinkkel szemben. Amennyiben a debreceniek hátrányból fordítanak, akkor ellenük a mieinknél lesz a pályaelőny.

Vasárnap megkezdődidik a két elődöntő is. A pécsiek a fótiakkal, az Újbuda MAFC pedig a ceglédiekkel harcol majd a bajnok döntőbe kerülésért.

Hajrá JKSE!

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?