Nehezen indult, sima lett a vége

A Férfi felnőtt kosárlabda NB I/B piros csoportjában a hétvégén négy mérkőzést játszottak le a 9. fordulóból. A JKSE a csoportban egyedüliként nyeretlenül álló veszprémieket fogadta, s a találkozó papírforma eredménnyel zárult.

Két vereség után mindenképpen a győztes útra való visszatérés volt a célja Miljan Rakics csapatának a több egykori jászberényi játékossal felálló veszprémiek ellen. A vendégeknél szerepelt ugyanis Horváth Ákos, Szabó Péter, Nikita Ratiani és Madár András, akik korábban jászberényi színekben, a JKSE-ben is szerepeltek. A bajnokságban rosszul álló veszprémiek a hét elején igazolták le Horváth Ákost, aki 41 évesek igazi kosárlabda legendának számít, s Jászberényben sem felejtették el, hogy mennyit tett egykoron a JKSE sikeréért. Vele együtt érkezett Kiss Attila Raul is, aki ugyancsak NB I-es múlttal rendelkezik, azaz tapasztalt kosarasnak számít. Egy új kosaras nálunk is bemutatkozott. Dunai Zétény irányító, aki a Vasas Akadémián pallérozódott, majd Körmenden szerepelt, s onnan érkezett hozzánk. A fiatal, korosztályos válogatott kosaras jól szállt be a mérkőzésbe és erőssége lehet a bajnokság folytatásában csapatunknak.

A találkozó kiegyenlített játékkal kezdődött. Az első tíz percben egyáltalán nem látszott, hogy a vendégek nyeretlenül állnak a tabella 14. helyén. A második negyedben azután megrázta magát csapatunk, s Kucsorák a védekezésben bekeményítettek, miközben támadásban is egyre eredményesebben játszottak.

Nem változott a játék képe a nagyszünet után, a harmadik 10 percben sem. Időnként látványos kosarakkal szórakoztatták szurkolóikat a mieink, miközben a vendégek nagyon tisztességesen küzdöttek. A különbség egyre nőtt a két csapat között, ám a veszprémiek nem adták fel, s amikor nálunk már a fiatalok is pályára léptek, csökkentették hátrányukat. Ezzel együtt a JKSE megérdemelt győzelmét semmi sem veszélyeztette.

Két verség után jól jött ez az önbizalomnövelő siker a JKSE játékosainak, akik ezen a héten két mérkőzésen is pályára lépnek. Szerdán Hepp Kupa találkozón a miskolciakat fogadja az együttes, majd szombaton az NKA Pécs vendégeként bajnoki mérkőzést játszik a gárda.

Jászberényi KSE – Veszprémi Kosárlabda Klub 85-54 (21-16, 26-6, 26-11, 12-19)

A JKSE pontszerzői: Kucsora Csaba 18/9, Mester Márk 12/6, Csík Richárd 10/3, Uros Rosic 8/6, Olasz Ádám 8, Dunai Zétény 7/3, Czirbus József 7, Meleg Károly 6, Homoki Donát 6, Kovács Vilmos 3

A találkozót követően a vezetőedzők így értékelték a látottakat:

Miljan Rakic, a JKSE vezetőedzője: – Büszke vagyok a fiúkra, hogy két vereség után így sikerült talpra állniuk. Megmutatták, karakterüket, jellemüket ezen a mai találkozón, s ezért csak gratulálni tudok. Szerdán lesz egy hazai kupamérkőzésűnk a miskolciak ellen, az sem lesz könnyű. Jászberényben szeretik a kosárlabdát, a csapatot és a fiúkat és ez nagyon sokat jelent nekünk.
Naményi Márk, a Veszprémi Kosárlabda Klub vezetőedzője: – Nekünk ez a hét és következő pár hét az építkezésről szól. Ez talán most furcsán hangzik, de Horváth Ákos és Kiss Attila Raul helyét, akik a héten csatlakoztak hozzánk még meg kell találnunk. Ez persze semmit sem von le a jászberényiek sikerének értékéből, gratulálok nekik, jól játszottak.

A hétvége további eredményei:

Ceglédi KE – BKG Príma Akadémia 97-83

A tőlünk közös megegyezéssel elválló Velkey János bemutatkozott a ceglédi csapatban és jó teljesítménye is kellett, hogy az újonc nagyszerű győzelmet arasson a BKG Príma Akadémia ellen.

PVSK- Veolia – PHOENIX-MT Fót 111-70

MAFC – TF-BP 94-77

A 9. forduló további mérkőzéseit későbbi időpontban rendezik.

A férfi kosárlabda NB I/B piros csoport állása:

1. PVSK-VEOLIA 8 gy 1 v

2. NKA Pécs 7 gy 1 v

3. Vasas Akadémia 6 gy 2 v

4. DEAC U23 6 gy 2 v

5. MAFC 6 gy 3 v

6. JKSE 5 gy 4 v

7. Salgótarjáni KSE 4 gy 4 v

8. BKG Príma Akadémia 4 gy 5 v

9. Óbudai Kaszások 3 gy 5 v

10. Ceglédi KE 3 gy 6 v

11. TF-BP 3 gy 6 v

12. PHOENIX-MT Fót 3gy 6 v

13. Nagykörösi Sólymok KE 2 gy 6 v

14. Veszprémi Kosárlabda Klub 0 gy 9 v

A bajnokság 10. fordulójában a JKSE az NKA Pécs vendége lesz november 19-én, szombaton. A két csapat összecsapása 19.00 órakor kezdődik.

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?