JKSE: 15 pontos előny a visszavágóra

A 7-8. helyért folyó párosmérkőzés első találkozóját, május 15-én, hétfőn játszották a férfi felnőtt kosárlabda NB I/B piros csoportjában a Jászberényi KSE csapata a Ceglédi KE ellen. Ahogy az alapszakaszban, úgy most is jászberényi sikerrel zárult a találkozó, Uros Rosicék 15 pontos előnyt harcoltak ki maguknak a csütörtöki, szolnoki visszavágóra.

A ceglédiek nagy hajrával értek oda a rájátszást jelentő 8, helyre, s az NKA Pécs ellen mérkőzhettek az első körben. Az alapszakasz győztese ellen nem volt esélyük, így az 5-8. helyért játszhattak tovább. Itt a DEAC U23 ellen hatalmas csatában maradtak alul. Hazai pályán 6 ponttal nyertek, majd idegenben ugyanennyivel maradtak alul, s jöhetett a hosszabbítás, ami a debrecenieknek sikerült jobban, így ők játszhatnak az 5-6. helyért a BKG Príma Akadémia ellen, míg a ceglédieknek maradt a JKSE elleni párharc a 7-8. helyért.

A mieink útját mindenki ismeri: 3-2-es vereség a 4 közé jutásért a MAFC ellen, ahol az 5. mérkőzésen az ellenfél mellett más külső erőkkel is meg kellett küzdenünk, s ez így együtt már sok volt, majd sérülésektől és betegségektől sújtva elveszítettük 2-0-ra a BKG Príma Akadémia elleni párharcot is. Így a 7-8. helyért a ceglédiek ellen kell megmérkőznünk. Mégpedig a sérültek, Dunay Zétény, Meleg Károly és Ivosev Tamás nélkül.

Nos, a Ceglédi KE ellen az alapszakaszban is két nagyon jó meccset játszottak a mieink – itthon 10, idegenben 9 ponttal nyertünk -, s most, a helyosztón sem unatkoztak a szurkolók, akik kilátogattak a JKSE szezonbeli utolsó hazai találkozójára.

A mérkőzést a vendégek kezdték jobban, s a találkozó elején 8-10 ponttal vezettek. A mieink csak az első negyed végére kapták össze magukat, s így csak 2 pontos volt a hátrányunk az első 10 perc után (17-19). Egészen más játékot hozott a félidő második fele. A védekezésre egyik csapat sem figyelt különösebben, s ebből adódóan potyogtak a kosarak. Kucsora vezérletével sikerült fordítani és a félidőben már 8 ponttal a JKSE vezetett (50-42). Időnként nagyon látványos volt a játék, de mindkét oldalon sok volt a hiba is.

A nagyszünetet követően a mieink ott folytatták, ahol az első félidő végén abbahagyták. Látványos kosarakkal növeltük az előnyünket, amely a harmadik negyed végére már 25 pontra nőtt (80-55). A záró tíz percre már alábbhagyott Homokiék lendülete, s ezt a ceglédiek ki is használták. A vendégek 10 ponttal nyerték a záró játékrészt, így a mieink 15 pontos előnyel utazhatnak a visszavágóra (93-78).

Közönségszórakoztató, jó kis mérkőzés volt, melyen az alapszakaszhoz hasonlóan nagyon sportszerű játék folyt a pályán. A ceglédiek ezúttal is bizonyították, hogy nem véletlenül kerültek az első nyolcba. Nem számíthatunk könnyű visszavágóra, ahol ellenfelünk mindent megtesz majd, hogy megfordítsa a párharc állását.

Jászberényi KSE – Ceglédi KE 93-78 (17-19, 33-23, 30-13, 13-23)

A JKSE pontszerzői: Kucsora Csaba 25/9, Olasz Ádám 19, Uros Rosic 14/6, Homoki Donát 13/3, Kovács Vilmos 7/3, Mester Márk 6/6, Czirbus József 6, Csík Richárd 3

A találkozót követően a szakvezetők így értékelték a látottakat:

Puskás Artúr, a JKSE vezetőedzője: – Elégedett vagyok a mai mérkőzésen látottakkal. Le a kalappal a fiúk előtt, mert egy nagyon nehéz idény utolsó hazai mérkőzése volt ez, s nagyon meg akartuk nyerni. Már csak a közönségünk, a kosárlabda jászberényi szerelmesei miatt is oda kellett tenni magukat ezen a találkozón. Nyilván előjöttek ezúttal is azok a problémáink – elfáradtunk, elfogytunk a szezon végére -, amivel a rájátszás során végig küzdöttünk. Vannak sérültjeink is, de amit ki lehetett hozni ebből a meccsből, azt kihoztuk. Tizenöt pontos előnnyel megyünk a csütörtöki visszavágóra. Ez tűnhet soknak és kevésnek is, de hogy elég lesz-e a 7. hely megszerzéséhez, az majd akkor kiderül. A Cegléd egy nagyon jó csapat, így közel sem számíthatunk könnyű visszavágóra.

Siska János, a Ceglédi KE vezetőedzője: – Az látszott a két csapaton, hogy a Jászberény meccsritmusban van, míg mi régebben játszottunk már tétmeccset. Jól kezdtük a találkozót, majd nem mentek be a dobások, rossz döntéseket hoztunk és eladtunk 16 labdát. Így pedig nem lehet idegenben nyerni. Ez a 15 pont olyan hátrány, amit be lehet hozni hazai pályán. Csütörtökön azon leszünk, hogy ez sikerüljön is.

Visszavágó

május 18. – csütörtök

19.00 óra: Ceglédi KE – JKSE

Szolnok, Tiszavirág Aréna

Hajrá JKSE!

 

Fotó: Gémesi Balázs

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?