A ceglédiek ellen a 7-8. helyért játszhat a JKSE

A felnőtt férfi kosárlabda NB I/B piros csoportjában a vége felé közeledik a rájátszás. A JKSE egy nem túl jól sikerült alapszakaszt követően a MAFC ellen heroikus küzdelemben maradt le az 1-4. helyért folyó további küzdelmekről és az 5-8. helyért játszhatott tovább. A sérülésektől sújtott gárda két szoros mérkőzésen maradt alul a BKG Príma Akadémia ellen, s így a 7-8. helyért a Ceglédi KE ellen mérkőzhet. A kuparendszerű párharc első találkozója ma – május 15-én – este lesz a Bercsényi úti játékcsarnokban. A 19.00 órakor kezdődő találkozó lesz kosarasaink utolsó szezonbeli hazai mérkőzése.

Az elmúlt héten lejátszotta az 5-8. helyért folyó rájátszás első két mérkőzését a JKSE csapata. A BKG Príma Akadémia ellen sérülések és betegségek miatt csak igen tartalékosan tudott pályára lépni az együttes. Mindkét találkozó nagy részében vezetett csapatunk, de a végére „elfogytunk”, s a BKG Akadémia két szoros győzelem után az 5-6. helyért, míg a mieink a 7-8. helyért játszhatnak tovább.

BKG Príma Akadémia – JKSE 97-94

JKSE – BKG Príma Akadémia 99-101

Az már korábban biztos volt, hogy az 5-6. helyért a másik ágról a DEAC U23-as csapata mérkőzhet majd, miután az oda-visszavágó végén, hosszabbításban csikarták ki a továbbjutást a Ceglédi KE ellen.

Ez pedig azt is jelenteti, hogy a mieink a Ceglédi KE ellen fejezik be a 2022/2023-as bajnoki szezont.

Ceglédi KE – DEAC U23 77-71

DEAC U23 – Ceglédi KE 101-92 hosszabbítás után

Így játszanak a legjobb négy között

A legjobb négy között a várakozásoknak megfelelően a két pécsi csapat 3-0-val lépett túl a MAFC, illetve a Vasas Akadémia csapatán.

A három győzelemig tartó döntő az NKA Pécs és a PVASK-VEOLIA között május 17-én kezdődik. A pályaelőny az NKA Pécs csapatánál van. Ugyancsak ezen a napon veszi kezdetét a MAFC és a Vasas Akadémia párosmérkőzése a 3. helyért. Ez is három győzelemig tart, s a pályaelőny a MAFC együttesénél van.

A szezon utolsó hazai bajnokija

A Ceglédi KE ellen a mai napon – május 15-én, hétfőn – játssza utolsó hazai bajnoki mérkőzését csapatunk a 2022/2023-as bajnoki szezonban. Az biztosnak tűnik, hogy a sérült Dunai Zétény, Meleg Károly és Ivosev Tamás közülük senki nem épül fel erre a mérkőzésre. Remélhetőleg több hiányzónk már nem lesz, s akkor egy jó mérkőzéssel búcsúzhatunk hazai pályán ettől, a számunkra nem túl sikeres, szezontól.

Férfi kosárlabda NB I/B piros csoport – 1. mérkőzés a 7-8. helyért

május 15. – hétfő

19.00 óra: Jászberényi KSE – Ceglédi KE

Bercsényi úti játékcsarnok

Visszavágó

május 18. – csütörtök

19.00 óra

Szolnok, Tiszavirág Aréna

Hajrá JKSE!

Fotó: Szalai György

 

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?