Újabb nagyszerű kosaras siker

Nem túl jó előjelekkel várta a Veszprémi Kosárlabda Kft. csapatát március első napján a JKSE együttese. A 18. fordulóból elhalasztott találkozón ugyanis sérülések és betegség miatt csak 8 bevethető játékosa volt Földi Sándornak. A veszprémiek pedig szerették volna kihasználni a lehetőséget, ám egy nagyszerű mérkőzés végén a mieink örülhettek az újabb győzelemnek.

Uris Rosic, Chester Lewis, Kucsora Csaba sérülés Fekete Dávid betegség miatt hiányzott a veszprémiek elleni hazai mérkőzésről. Földi Sándor úgy döntött, hogy magasemberei vannak, míg egy ponterős irányítóra, dobóhátvédre szüksége van, s ezért Nebojsa Dukic helyett Miljan Rakicot nevezte a találkozóra. Miljan a bajnokság elején játszott, majd Dukic megérkezése óta mint másodedző segítette Földi Sándor munkáját.

A vendégek három egykori jászberényi játékossal érkeztek a Bercsényi Játékcsarnokba és Horváth Ákos, Szabó Péter és Füzi Róbert is tett róla, hogy a mieinknek nagyon meg kelljen dolgozni a győzelemért járó két pontért. Mindhárman remekül játszottak, ahogy az egész veszprémi csapat, s bizony a közönség segítségére is szükség volt a mieinknek, hogy visszavágjanak az őszi vereségért (86-90).

A mérkőzés végig nagyon sportszerű, de magas színvonalú játékot hozott. A két együttes játékosai a kosárlabda minden szépségével megörvendeztették a szurkolókat. Voltak bravúros távoli dobások, nagyszerű támadásvariációk és látványos blokkok is. Az első félidőben végig a mieink vezettek, de hiába szereztünk 6-7 pont előnyt, a vendégek mindig közelebb férkőztek a mieinkhez. Sőt, az első félidő utolsó percében rövid ideig – először – vezettek is. Végül a nagyszünetre egyetlen pontos JKSE vezetéssel mentek a csapatok (47-46).

A harmadik negyed is kiegyenlített küzdelmet hozott. ám ekkor a vendégek jobban használták ki lehetőségeiket és átvették a vezetést (66-69). A döntés így a záró tíz percre maradt. Ennek elején 7 ponttal is vezettek már a vendégek (66-73), de a negyed közepére sikerült egyenlítenünk. Ekkor néhány bírói ítélet felkorbácsolta ugyan az indulatokat a pályán és a lelátón is, de szerencsére a mieinket ez sem zökkentett ki a játékból. Az utolsó öt perc egyértelműen a miénk volt, s a szurkolók nem kis örömére sikerült is a találkozót megnyernünk (93-85).

Látványos, közönségcsalogató találkozót játszottak a felek, melynek végén mindkét csapat játékosai megérdemelték a tapsot.

Jászberényi KSE – Veszprémi Kosárlabda Kft. 93-85 (25-20, 22-26, 19-23, 27-16)

A JKSE pontszerzői: Velkey János 31/15, Miljan Rakic 22/9, Meleg Károly 20/9, Olasz Ádám 8, Homoki Donát 6, Nagy Simon 4/3, Várbíró Gergő 2

A találkozót követő sajtótájékoztatón a vezetőedzők és egy-egy játékos értékelte a találkozón történteket:

Földi Sándor, a JKSE vezetőedzője: – Köszönöm a fiúknak, akik ma pályára léptek és a közönségnek ezt a győzelmet. Nyolcan maradtunk egy ilyen nehéz mérkőzés előtt. Kovács Vili nagyon tehetséges, ügyes fiú, de egy ilyen kiélezett mérkőzésen nem tudtam többször pihentetni sem Rakicot, sem Velkeyt. Úgy érzem, hogy két sérült játékosom cserbenhagyta a csapatot. Nem vagyok orvos, de legalább megpróbálhatták volna a játékot. Azok viszont, akik pályára léptek valamennyien dicséretet érdemelnek, mert egy nagyon jó Veszprémet sikerült legyőznünk. Gratulálok ellenfelünknek, mert nagyon nagy küzdelemre késztettek bennünket, s remekül játszottak. Remélem, hogy pénteken már többen leszünk, mert a nagykőrösiek minden teher nélkül játszhatnak ellenünk, s egy jó kis csapatról van szó.

Ilic Pavle, a Veszprémi Kosárlabda Kft. vezetőedzője: – Kemény mérkőzésre számítottunk és nem is csalódtunk. Tudtuk, hogy egy nagyon jó ellenfél ellen kell pályára lépnünk, még, ha tartalékos is volt a Jászberény. Tanulnunk kell az elkövetett hibákból, hogy a jövőben ne kövessük el azokat. Az első három negyedben mi is kellő energiával kosaraztunk, de a végére elfáradtunk. Gratulálok a Jászberénynek, nagyszerűen játszottak, megérdemelten szerezték meg a győzelmet.

Velkey János, a JKSE játékosa: – Először is gratulálok a veszprémieknek, mert nagyon jól játszottak. Azt hiszem, hogy a 34. perc környékén jött az a váltás a játékunkban, amit a vendégek már nem tudtak átvenni. A szurkolók belehajszoltak bennünket a győzelembe, s ezért nagyon nagy köszönet jár nekik. Miljan Rakic hosszú idő után lépett ismét pályára és nagyszerűen irányított bennünket. Kemény menetelésben vagyunk, s a Honvéd és a Veszprém elleni siker után a Nagykőröst sem szabad lebecsülni. Remélem, hogy azon a találkozón is sokan biztatnak majd bennünket.

Szabó Péter: – Gratulálok a Jászberénynek a győzelemhez. Úgy érzem, hogy az utolsó öt percre elfáradtunk. Sok eladott labdánk volt, s ezekből könnyű kosarakat szerzett a hazai csapat. Bízom benne, hogy legközelebb már nem követjük el ezeket a hibákat. Sok fontos mérkőzésünk van még hátra, megyünk tovább. Hamarosan véget ér az alapszakasz és jön a rájátszás, ahol már nem nagyon lehet hibázni. A Jászberény jó csapat, hiányzói ellenére is nagyon jól játszottak.

A férfi kosárlabda NB I/B piros csoport állása:

  1. Bp. Honvéd SE 21 gy 2 v
  2. Jászberényi KSE 18 gy 4 v
  3. NKA Pécs 18 gy 6 v
  4. Vasas Akadémia 14 gy 8 v
  5. BKG Príma Akadémia 14 gy 8 v
  6. Veszprémi Kosárlabda Kft. 12 gy 10 v
  7. MAFC 11 gy 11 v
  8. TF-BP 10 gy 12 v
  9. Óbudai Kaszások 10 gy 13 v
  10. Nagykőrösi Sólymok KE 9 gy 13 v
  11. PVSK-CARGATE 8 gy 14 v
  12. Salgótarjáni KSE 6 gy 16 v
  13. Conoil Pápa KC 6 gy 16 v
  14. Bajai Bácska FKE 0 gy 22 v

A bajnokság 23. fordulójában a Jászberényi KSE a Nagykőrösi Sólymok együttesét fogadja március 4-én, pénteken.

A 23. forduló párosítása:

március 4. – péntekű

17.30 óra: Jászberényi KSE – Nagykőrösi Sólymok KE

március 5. – szombat

17.00 óra: Bajai Bácska FKE – Veszprémi Kosárlabda Kft.

18.00 óra: NKA Pécs – Conoil Pápa KC

18.00 óra: Salgótarjáni KSE – MAFC

18.30 óra: TF-BP – PVSK-CARGATE

március 6. vasárnap

17.00 óra: BKG Príma Akadémia – Vasas Akadémia

A 23. fordulóból egy mérkőzést korábban lejátszottak már:

Bp. Honvéd SE – Óbudai Kaszások 88-71

 

 

 

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?