Nehéz helyzetben a JKSE

A felnőtt férfi kosárlabda NB I/B piros csoportjának döntőjében két mérkőzés után 2-0-ra vezet az alapszakaszt megnyerő Budapesti Honvéd SE a Jászberényi KSE ellen. A két együttes három győzelemig tartó párharcának harmadik találkozóját kedden (május 17-én) rendezik Budapesten.

A párharc megkezdése előtt is tudtuk, hogy szinte minden a Honvéd mellett szól a döntőben, de bíztunk a mieinkben, akik nagyszerű játékkal győzték le a pécsi akadémistákat az elődöntőben. A pályaelőny és az, hogy az NB I-ben hosszú évek óta nincs fővárosi együttes, mind amellett szólt, hogy a piros-fehéreknek kellene feljutni. Ezzel szemben nekünk a csapatunk játéktudása és az a páratlan szurkolói támogatás maradt reménynek, amely sok nehéz helyzetben átsegítette már a fiúkat.

A párharc első mérkőzésére nem érdemes sok szót pocsékolni. A szezon leggyengébb játékát nyújtotta csapatunk, s az 55 dobott pont csak vereséget eredményezhetett. Úgy tűnt, hogy több játékosunk sem tudta elviselni a finálébeli nyomást. Pedig a két különbusznak és a személygépkocsikkal érkező szurkolónak köszönhetően akár hazai pályán is érezhették magukat Meleg Karcsiék. A házigazdák sem remekeltek a találkozón, de csak eljutottak 64 pontig.

Bp. Honvéd SE – Jászberényi KSE 64-55

Az elmúlt héten szombaton a Bercsényi Játékcsarnokban lejátszott találkozó már egészen más összecsapás volt. Fantasztikus hangulatban telt az első félidő, melyet végül 4 pontos előnnyel zártunk (45-41). Sokkal jobban játszottunk támadásban, mint az előző találkozón, s ezt az eredmény is tükrözte. Viszont erőcenterünk, Nebojsa Dukic egy fél negyed alatt kapott 3 személyit, s őt pihentetnie kellett Földi Mesternek.

A nagyszünet után nagyszerűen kezdtek a mieink, s egy 11-3-as rohanás után 12 pont volt az előnyünk (56-44). Hogy a negyed végére hogyan lett ebből 62-62, azt a játékvezetőktől kellene megkérdezni. Olyan fújások sorozata jött, amely elviselése mind a pályán, mind a nézőtéren alaposan megviselte az idegeket. A fővárosiak pedig éltek a lehetőséggel és visszajöttek a meccsben. Amikor a negyed végén a reklamáló Földi Sándort a játékvezetők második technikaival kiállították, már lehetett tudni, hogy nagyon nehéz dolga lesz a fiúknak a folytatásban. A záró tíz perc elején a fővárosiak azonnal átvették a vezetést, s a vihavert JKSE már nem tudott talpra állni. Különösen Dukic kipontozódása után nem maradt már esély a győzelemre.

Jászberényi KSE–Bp. Honvéd 81–91

A találkozón látottakat így értékelték a vezetőedzők:

Földi Sándor, a JKSE vezetőedzője: – Megkérdőjelezem, hogy így érdemes a sportban dolgozni. Először is elnézést kérek a csapattól és a szurkolóktól. Gratulálok a Honvédnak, mer jól játszottak. Legközelebb még fegyelmezettebben kell játszanunk. Megpróbáljuk a következő meccset megnyerni!

Baksa Szabolcs, a Bp. Honvéd SE vezetőedzője: – Egy nagyon felfokozott, feszült hangulatú mérkőzés volt. Azt gondolom, hogy akárcsak az eddigi mérkőzéseinek, a Jászberény ellen a szezon során, hullámhegyek és hullámvölgyek tarkították. Voltunk tizenkét pontos hátrányban is, végül 10 ponttal sikerült nyernünk. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy 81 pontot kaptunk, amit soknak tartok. Azt gondolom, hogy jó pillanatokban is fegyelmezettek maradtunk. Viszont még semmi nem dőlt el, nincs még vége a páros csatának. Még egyszer meg kell vernünk Jászberényt, amely egy elképesztően jó csapat.

A helyzet tehát az, hogy a mieinknek már nincs hibázási lehetősége, míg az ellenfélnek három bajnoki labdája is van. Egyáltalán nem lehetetlen a harmadik mérkőzést megnyerni Budapesten, mert a csapatok játékereje között nincs nagy különbség. Ámde, ne szaladjunk ennyire előre, most csak a keddi találkozóra kell összpontosítani, s azt megnyerni.

Ha a fiúk elhiszik – miért ne hinnék -, hogy innen is lehet fordítani, s ha korrekt fújás lesz a találkozón, akkor szépíthetünk, s május 20-án, pénteken jöhet a negyedik összecsapás a Bercsényiben.

Biztatásban pedig most sem lesz hiány, hiszen információink szerint ismét két busznyi drukker segíti majd a mieinket, s többen személygépkocsikkal is útra kelnek, hogy megtekintsék a döntő harmadik összecsapását.

Férfi felnőtt kosárlabda NB I/B piros csoport – a döntő 3. mérkőzése

május 17. – kedd

18.30 óra: Budapesti Honvéd SE – Jászberényi KSE

Ludovika Aréna

Játékvezetők: Györfy Rúben, Lengyel Ádám József, Kapusi Gábor

MKOSZ ellenőr: Herczeg Ágoston

Hajrá JKSE!

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?