Esküvői divat szemle

Egy menyasszonynak a tökéletes férfi után, még meg kell találni az igazit: ruhában, ékszerben és sok más fontos dologban az oltárhoz vezető útig. Ebben segített január 11-én péntek este az V. Esküvők és Utazások Éjszakája a Xia Média szervezésében.

Az Aranysas Rendezvényházban várták a házasulandó párokat, ahol esküvő szolgáltatók sokasága vonultatta fel széles kínálatát. A felderítéshez a bejáratnál kihelyezett pezsgő szolgált útravalóul, amit Sisa Attila jó vőfélyhez illően kínálgatott az érkező jegyespároknak. A lagzis hangulatot a zenekar fokozta és a nagyteremben berendezett dekorációs asztalok, melyek képet adtak a 2019-es esküvői dekor trendekről.

Inspiráció gyűjtésben segítettek a ruhaszalonok által kiállított csipkecsodák, melyek közül néhány – a hagyományostól eltérően – ekrü és vanília színben szintén az idei divatot hivatott bemutatni. A szolgáltatók igyekeztek felmérni a menyasszonyok igényét, stílusát, sőt volt, aki bőrszínhez illően ajánlott ruhát az arának.

Kétségtelen, hogy a pasztell színek virágkorát élik, többek között gyűrűk tekintetében is. A tradicionális arany színt lassan felváltja a fehérarany vagy épp a rosegold árnyalat, azonban ezek ötvözése is gyakori az elköteleződést megpecsételő ékszerekben.

A menyasszony makulátlan összképéhez hozzátartozik a smink, melyben szintén segítőkezet nyújtottak az erre berendezett standnál. Itt az is kiderült, hogy érdemes a hölgyek bőrét előre felkészíteni a nagy napra, melyre különböző kezeléseket ajánlottak. Ötleteket szerezhettünk meghívók kapcsán, de akár egyedi elképzeléseinket is felvázolhattuk a szolgáltatónak. Mint ahogy sok másban, úgy a papírra vetett invitáción is domináltak a halvány, letisztult színek, apró virágmintával díszítve.

Úgy tűnik napjainkban ez a visszafogott elegancia jellemző az esküvőkre, hiszen a dekorációban, asztaldíszben felleltünk barack, tört fehér, vagy akár szürke színt. Ez utóbbit talán nem gondolnánk, mennyire előkelővé teszi az ünnepi asztalt. A menyasszonyi tortát díszítő virágban szintén visszaköszöntek a londoni ködöt idéző tónusok, emellett a zöld, arany és a púder szín ugyancsak előkelő helyet kapott a desszert csinosításában.

Azt szokták mondani, hogy a vőfély és a zenekar után a harmadik legfontosabb a jó fotós kiválasztása. A bemutatott képek feltehetően inspirálóan hatottak a jegyespárokra, így a kiállítóban többen akár jövőbeli fotósukra akadtak. A leendő házasoknak lehetősége volt társas tánc koreográfiából meríteni, szertartásvezetővel konzultálni, egy másik asztalnál pedig a menyasszonyok örökcsokrok garmadájából válogathattak. A kiállításra számos szolgáltató akcióval, árengedménnyel készült, amit sok pár kihasznált az esküvői költségek lefaragása érdekében.

A szervezési fáradalmakat a mézeshetek segítenek kipihenni, melyre kiváló ajánlatokkal, tippekkel készültek a kiállítás keretében. A szerencséseknek nem kellett sokat gondolkodni a kikapcsolódáson, mivel a tombolán fődíjként nyerték meg a két személyes alpesi utazást.

Emellett sok más tombolanyeremény talált gazdára az este folyamán, de akinek nem húzták ki a nevét az sem érkezett hiába, mivel valószínűleg ötletekkel gazdagabban tért haza. Nem kell csüggedni ha ez alkalommal nem éltek a lehetőséggel, hiszen február 9-én a Sólyom Hotel szervezésében folytatódik az esküvői divat szemle.

Szabó Lilla

Szabó Lilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?