Óriási érdeklődés az állásbörzén

Idén második alkalommal rendezett Jászsági Állásbörzét a Jászberényi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya. A rendezvényen október 17-én, kedden a Déryné Rendezvényházban huszonhat kiállító kínált lehetőséget 1541 állás betöltésére, szakképzések feltérképezésére és szaktanácsadásra.

Az állásbörze kezdetén Tóth János osztályvezető köszöntötte a megjelent munkaadókat, álláskeresőket, valamint Szatmári Antalné alpolgármester asszonyt.

A rendezvényt dr. Dobos Róbert a Jászberényi Járási Hivatal vezetője nyitotta meg. Beszédében kiemelte az eredményes, jól működő jászsági vállalkozásokat, cégeket, majd a számok tükrében számolt be a foglalkoztatási mutatókról.

– Az elmúlt esztendőkben az itt működő vállalkozások és cégek részéről több mint 3100 álláshelyre vonatkozó megkeresés érkezett a foglalkoztatási osztály munkatársaihoz. Az igényekre reagálva a foglalkoztatási osztály közel 4400 állásközvetítést eszközölt az idei esztendőben. A magas számok nemcsak azt bizonyítják, hogy mennyire sikeresek és erősek az itt működő vállalkozások, hanem azt is, hogy a fejlődésük továbbra is töretlen – mondta dr. Dobos Róbert, majd azzal folytatta, hogy az együttműködés az állami szervek és a gazdaság képviselői között sok éve rendkívül hatékonyan működik.

Ezt bizonyítja az is, hogy Jászberényben már 3% alatti a munkanélküliség, míg a Jászságban ez több mint 4%. Sőt, a közfoglalkoztatottak száma is mintegy 500 fővel csökkent az elmúlt évhez képest.

Azonban a jászsági cégeknek továbbra is problémát jelent a munkaerőhiány. Ennek orvoslására 26 kiállító cég várta érdeklődőit a nap folyamán. Az előző évekhez hasonlóan túlnyomó többségben operátori, gépbeállító, targoncás munkára lehetett jelentkezni. Más szakemberekre is szükség van, hiszen hegesztő, lakatos állás betöltésére számos berényi gyár kínált lehetőséget.

A zsúfolásig megtelt díszterembe több százan látogattak el. A pályaválasztás előtt állóknak is jó alkalom volt inspirálódni az állásdömpingen. Nem véletlen, hogy a Lehel Vezér Gimnázium egyik osztálya is kilátogatott az iskola igazgatójával, Antics Istvánnal.

Szabó Lilla

Szabó Lilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?