Fontos JKSE győzelem

A pécsiek elleni papírforma vereség után, hazai pályán kötelező volt a győzelem az Óbudai Kaszások ellen a JKSE csapatának. A mérkőzés előtt mindössze egyetlen győzelemnyi volt a különbség a két gárda között, s a mieinknek nagyon kellett egy siker, hogy egy kicsit elszakadjanak az alsóháztól. A végeredmény csalóka, mert közel sem volt olyan könnyű ez a mérkőzés, mint ahogy azt az mutatja.

A két együttes őszi mérkőzését az Óbudai Kaszások nyerték 80-78-ra, s a mieinket így a visszavágás reménye is hajtotta. No meg az, hogy győzelem esetén elszakadhattak volna egy kicsit az alsóháztól.

A találkozó első félidejére rányomta a bélyegét a tét. Mindkét együttes idegesen, rengeteg hibával játszott, s egészen a félidő hajrájáig a vendégek vezettek. A második negyed utolsó két perce viszont Puskás Artúr fiainak sikerült jobban, s így 20 percnyi játék után 4 pont volt a mieink előnye (41-37).

Nagy kérdés volt, hogy a folytatásban melyik csapat nyugszik meg előbb és kezd el úgy játszani, ahogy tud. A harmadik negyed első fele ugyanolyan hektikus volt, mint az első félidő, majd Mesterék védekezésben és támadásban is feljavultak, s ez a záró negyedre 11 pontos jászberényi előnyt jelentett. Teljes megnyugvást ez sem hozhatott, de azután nem maradt izgalom az utolsó játékrészre, mert Meleg Karcsiék fantasztikus első hat percet produkáltak. Bár a vendége rendre be tudták játszani a labdát a palánk alá, ám ott egymás után blokkolták dobásaikat Rátvayék. Az Óbudai Kaszások 6 (!) alatt egyetlen pontot sem szereztek, miközben a JKSE 11 pontos előnyét 26 pontra növelte. Ezzel pedig végleg eldőlt a találkozó sorsa. Az utolsó kér percben már mindkét gárdában azok is játéklehetőséget kaptak, akik korábban nem léptek pályára. A vendégek a találkozó legvégén még kozmetikázták az eredményt, de így is 18 ponttal kaptak ki.

Jászberényi KSE – Óbudai Kaszások 87-69 (19-25, 22-12, 23-16, 23-16)

JKSE: Dunai 11/3, Santiago 14/6, Boka-Magó 16/12, Oroszi 8/6, Meleg 15/6. Cs: Mester 10/9, Rátvay 6, Dékány 4, Pilinszki 2, Horváth N. 1, Német -.

Vezetőedző: Puskás Artúr

Kaszások: Boros 5/3, Varsányi 7/3, Supola 18/3, Balázsi S. 10/6, Armaghani 5. Cs: Lakosa 17/6, Horváth B. 4/3, Szabó D. 3/3, Pollák -, Hajdu -, Dulic -, Tóth L. -.

Vezetőedző: Takács Máté

A találkozót követően a szakvezetők így értékelték a látottakat:

Puskás Artúr, a JKSE vezetőedzője: – Gratulálok a srácoknak a győzelemhez, ma igazán megdolgoztak a sikerért. Ahogy egy jó csapathoz illik, ma mindenki hozzátette a maga részét ahhoz, hogy megnyerjük a mérkőzést. Mi csak így tudunk nyerni, mert nálunk nincsenek sztárok. Ez egy férfias, jó meló volt. Dicséret illeti a Kaszásokat is, mert amíg bírták erővel, addig mindig ott voltak a nyomunkban. Talán az az időszak fogta meg őket, amikor a tripláink beestek. Nálunk ez mindig nagyon fontos egy-egy mérkőzés során. Sajnos sok volt az eladott labdánk, s ezen tovább kell dolgoznunk. Nem gondoltam volna, hogy 20 eladott labdával is tudunk meccset nyerni. Annak viszont nagyon örülök, hogy a héten sokat készültünk a Kaszások kulcsembereire és így Borost és Armaghanit 5-5 ponton tudtuk tartani. Ezért minden dicséretet megérdemelnek a fiúk. Most örülünk a sikernek, de holnap már a következő, miskolci mérkőzésre készülünk. Az is hasonlóan fontos találkozó lesz, mint volt a mai. A Kaszásoknak további sok sikert kívánok.

Takács Máté, az Óbudai Kaszások vezetőedzője: – Ez a mérkőzés tökéletes sormintája volt az egész szezonunknak. Pár meccs alatt felépítjük magunkat, karakter mutatunk, küzdünk, s jön egy mérkőzés, ahol teljesen leépítjük magunkat. Ezt pedig az ellenfeleink szépen kihasználják és földbe tipornak bennünket. Bosszús vagyok, mert voltak intő jelek a héten, de nem gondoltam, hogy ennyire megadjuk magunkat. A hazai csapatnak gratulálok, mert éltek a lehetőséggel és le is tudták zárni a mérkőzést. Magunkba kell nézni. Ha pedig a hiba velem van, akkor állok elébe. Gratulálok a hazaiaknak, nekünk pedig dolgozni kell tovább.

A 19. forduló további eredményei:

PHOENIX-MT Fót – DEAC U23 107-77

TF-BP – BKG Príma Akadémia 73-89

Salgótarjáni KSE – PVSK-VEOLIA 87-94

Újbuda MAFC – Ceglédi KE 102-88

HÜBNER Nyíregyháza BS – MEAFC-Peka Bau 105-67

Budafok – Vasas Akadémia 69-76

A felnőtt férfi kosárlabda NB I/B piros csoportjának állása a 19. forduló után:

  1. Újbuda MAFC 17 gy 2 v
  2. PVSK-VEOLIA 17 gy 2 v
  3. Vasas Akadémia 16 gy 3 v
  4. BKG Príma Akadémia 13 gy 6 v
  5. PHOENIX-MT Fót 12 gy 7 v
  6. TF-BP 8 gy 11 v
  7. HÜBNER Nyíregyháza BS 8 gy 11 v
  8. MEAFC-Peka Bau 7 gy 11 v
  9. JKSE 7 gy 12 v
  10. Ceglédi KE 7 gy 12 v
  11. DEAC U23 6 gy 12 v
  12. Salgótarjáni KSE 5 gy 14 v
  13. Óbudai Kaszások 5 gy 14 v
  14. Budafok 4 gy 15 v

A MEAFC-Peka Bau és a DEAC U23 egy mérkőzéssel kevesebbet játszott.

A bajnokság 20. fordulójában a JKSE egy újabb közvetlen vetélytársa ellen lép pályára.

  1. forduló – február 16 (péntek)

17.30 óra: MEAFC-Peka Bau – JKSEű

Miskolc Egyetemi Körcsarnok

Hajrá JKSE!

 

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?