Sokpontos győzelem Salgótarjánban

A férfi felnőtt kosárlabda NB I/B piros csoportjának 4. fordulójában Salgótarjánban lépett pályára a JKSE csapata. A hazaiak a meglepő nyíregyházi győzelmük után kellő önbizalommal fogadták a mieinket, ám csak az első negyedben tudták saját játékukat játszani. A folytatásban végig Puskás Artúr csapata uralta a játékot és végül 23 pontos különbséggel szerezte meg szezonbeli harmadik győzelmét.

Hogy az idei piros csoportos bajnokságban szinte bármi megtörténhet, azt a harmadik fordulóban a salgótarjániak bizonyították, akik nem kis meglepetésre idegenben győzték le az NB I A-csoportból kiesett nyíregyháziakat. Ez pedig figyelmeztető jel lehetett a mieink számára, hiszen bennünket hazai pályán alaposan elvertek a nyírségek. Viszont minden mérkőzés más és más, s ez ezúttal is bebizonyosodott.

Nem kezdtük jól a találkozót. A védekezéssel nem volt különösebb gond, hiszen csak 14 pontot kaptunk az első 10 percben, ám támadójátékunk nagyon akadozott. A dobáspontosságunk meglehetősen gyenge volt, s így csak 13 pontot szereztünk az első negyedben. A folytatásban védekezésünk továbbra is rendben volt, s feljavult a támadójátékunk is. Ennek köszönhetően a nagyszünetben már 5 ponttal a mieink vezettek.

A különbség pedig folyamatosan nőtt, s míg a mieink dobáshatékonysága szépen javult, addig a hazaiaknak nem ment olyan jól. Nem, mert kevés könnyű dobóhelyzetet tudtak csak kialakítani. Ennek köszönhetően már 29 (!) pont is volt az előnyünk, amelyből a találkozó végére 23 pont meg is maradt.

A látottak alapján a Kucsora vezérelte JKSE ilyen különbséggel is teljesen megérdemelten szerezte meg a győzelmet. Csapatunk legjobbja második alkalommal került be a forduló csapatába a BB1.hu oldalon.

Salgótarjáni KSE – JKSE 67-90 (14-13, 16-22, 22-30, 15-25)

Salgótarjáni KSE: Karanfilovszki 10/6, Vas-Teplán 7/6, Cserényi Marcell 8, Hargitai 4/3, Lajsz 8/3. Cs: Váits 13/3, Kalassai 9/3, Ormai 4, Monye M. 4, Monye J., Balázs -.

Jászberényi KSE: Santiago 13/6, Dunai 8, Boka-Magó 9/9, Meleg 7, Rátvay 6. Cs: Kucsora 25/9, Mester 9/3, Oroszi 6/6, Horváth N. 5, Kocza 2, Dékány -, Pilinszki -.

A két vezető a találkozó végét követően így értékelte a látottakat (forrás: mkosz.hu):

Dániel Péter, az SKSE vezetőedzője: – Nyíregyházi sikerünket követően talán a kelleténél picit nagyobb nyomást helyeztünk saját magunkra, azzal, hogy azt gondoltuk, ez a hazai találkozó a kötelező győzelem kategóriájába tartozik. Pedig azért jól tudjuk, hogy a Jászberény egyáltalán nem számít könnyen verhető ellenfélnek. Az első húsz percben, azt gondolom, ült az, amit szerettünk volna játszani, a második félidő elején azonban bekaptunk néhány üres hárompontost és ezt a szituációt nem tudtuk megfelelően lereagálni. Bánkódásra, szomorkodásra sem ok, sem idő nincs, hiszen egyrészt rengeteg mérkőzés van még hátra az alapszakaszból, másrészt pénteken Budafokra látogatunk. Tehát most arra van szükség, hogy mindenki kitisztítsa a fejét és maximálisan az előttünk álló feladatra koncentráljon.

Puskás Artúr, a JKSE vezetőedzője: – Gratulálok a srácoknak a győzelemhez, azt gondolom nem volt ez annyira egyszerű meccs, mint amit az eredmény mutat. Gratulálok a Salgótarjánnak is, már a nyíregyházi győzelmük alkalmával is látszott, hogy Dániel Péter kollégám nagyon szépen összegyúrta ezt a brigádot, s most is roppant szervezettek volták, tudták mit akarnak, egész egyszerűen gyengébb dobóformát fogtak ki, mint szoktak. Nekünk viszont a második félidőben sikerült elkapnunk a fonalat, jó ritmusú dobásaink voltak, ott nyílt ki az olló és ott tudtunk egy kis mentális fölényt kialakítani. Ettől függetlenül, még egyszer mondom, ez egy nehéz mérkőzés volt. Megyünk tovább az úton, hiszen ellenfelünkhöz hasonlóan mi is egy alakulóban lévő csapat vagyunk. Sok sikert kívánok a Tarjánnak a folytatásban!

A 4.forduló további eredményei

PVSK-VEOLIA – HÜBNER Nyíregyháza BS 107-93

Vasas Akadémia – PHOENIX-MT Fót 97-81

Újbuda MAFC – Budafok 94-70

Ceglédi KE – BKG Príma Akadémia 68-76

Óbudai Kaszások – TF-BP 95-91

MEAFC-Miskolc – DEAC U23 90-79

A kosárlabda NB I/B piros csoport állása a 4. fordulót követően:

  1. PVSK-VEOLIA 4 gy 0 v
  2. Vasas Akadémia 4 gy 0 v
  3. BKG Príma Akadémia 3 gy 1 v
  4. JKSE 3 gy 1 v
  5. Újbuda MAFC 3 gy 1 v
  6. MEAFC-Miskolc 2 gy 2 v
  7. DEAC U23 2 gy 2 v
  8. PHOENIX-MT Fót 1 gy 3 v
  9. Ceglédi KE 1gy 3 v
  10. TF-BP 1gy 3 v
  11. Budafok 1 gy 3 v
  12. Óbudai Kaszások 1 gy 3 v
  13. Salgótarjáni KSE 1 gy 3 v
  14. HÜBNER Nyíregyháza BS 1 gy 3 v

A bajnokság 5. fordulójában a bajnokesélyes PVSK-VEOLIA vendégszerepel majd Jászberényben.

  1. forduló – október 21. szombat

17.00 óra: JKSE – PVSK-VEOLIA

Bercsényi Játékcsarnok

Hajrá JKSE!

 

(FOTÓ: mksoz.hu)

 

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?