Újabb országos döntőben a Bercsényi

A Bercsényi Miklós Általános Iskola IV. korcsoportos futsal csapata hagyományosan jól szerepel a diákolimpia küzdelmeiben (tavaly 600 csapat közül a 10. helyet szerezték meg). Idén még több iskola csapata nevezett, összesen 718 volt a résztvevő iskolák száma.
A Bercsényi előbb a körzeti döntőben végzett az 1. helyen (4 meccs, 4 győzelem), majd a megyei elődöntőben is 1. lett (2 meccs, 2 győzelem). A megyei döntőben 6 iskola közül lettek szintén aranyérmesek (4 meccs, 4 győzelem), és így jogot szereztek arra, hogy képviseljék a megyét az országos területi elődöntőben.
Január 24-én Miskolcra utaztak a bercsényis fiúk, hogy a tavalyi év után ismét kiharcolják az országos döntőbe jutást. A házigazda Miskolc csapata (a DVTK utánpótlására épült) 2:1-re verte az első meccsen a Kisvárdát, majd következett a 2. mérkőzés, a Bercsényi és a Miskolc között. A jászberényi futsalosok első kontrája gólt eredményezett (Maszlag-Csáki Dávid) az 1. percben, de ezután nagyon nehéz perceket kellett kibírnia a Bercsényinek. A borsodiak végül is a lefújás pillanatában egyenlítettek, így szétlövés döntött, melyet a berényiek nyertek 3:1-re. Ezután már “csak” a Kisvárdát kellett legyőzni, jól is kezdték a mérkőzést a Tehetség SE-re épülő bercsényisek, elhúztak 2:0-ra (Maszlag-Csáki Dávid, Járomi Zalán). De a várdaiak nem adták fel, egyenlítettek, kezdődhetett újra elölről a küzdelem. Maszlag-Csáki Dávid révén újra vezetett a Bercsényi, majd Vincze Zoárd zárta le a meccset, így 4:2-es jászberényi sikerrel ért véget a mérkőzés. Újra aranyérem került a bercsényisek nyakába, és egyúttal újra országos döntőben szerepelhetnek, ott vannak az ország 12 legjobb csapata között!
Csapattagok: Nagy Péter, Járomi Zalán, Maszlag-Csáki Dávid, Vincze Zoárd, Göcző Gergő, Bacher Konrád, Szabó Bálint, Bathó Bálint, Borbás Máté, Kovács-Gergely Csanád, Csáki Noel, Gál Benedek, Horváth Kornél.
Testnevelő: Kiss Attila

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?