Bercsényi Miklós Általános Iskola labdarúgás 2022/2023

A Bercsényi Miklós Általános Iskola labdarúgó csapatai hagyományosan jól szerepelnek minden tanévben a különböző versenyeken, diákolimpiákon, kupákon, bajnokságokban. Így volt ez idén is, nagyon sok szép eredményt értek el a futballisták.

A IV. korcsoportos fiúk kezdték a sort, a futsal diákolimpián először a körzeti döntőből jutottak tovább, majd a megyei elődöntőből is, aztán a megyei döntőm 2. helyezést elérve továbbjutottak az országos elődöntőbe. Azt megnyerték, így részt vehettek a zalaegerszegi országos döntőben, ahol végül a 10. helyet szerezték meg a 600 induló csapat közül.
Ugyanez a IV. korcsoportos csapat a labdarúgó diákolimpia megyei döntőn 2. helyezést ért el a kispályás labdarúgásban.
A III. korcsoportos fiúk először a Korompai Kupa megnyerésével kezdték, a hat városi iskola közül lettek elsők. Tavasszal következett a diákolimpia, ennek a körzeti döntőjét megnyerték, majd a megyei elődöntőt is. A megyei döntő első felvonását szintén megnyerték, de egy technikai hiba miatt újra kellett játszani a döntőt, másodjára sajnos már csak a bronzérem jutott nekik, de összességében 28 csapat indult a megyében, így a harmadik hely is szép eredmény.
A II. korcsoportos csapat a diákolimpia küzdelmeiben körzeti 2. helyen végzett, ezzel továbbjutott a megyei elődöntőbe, ahonnan hajszál híján a megyei döntőbe is sikerült továbblépnie. Egy 4:4-es döntetlen utáni szétlövés nem úgy sikerült, ahogy kellett volna, így innen a Szolnok Szandaszőlős jutott tovább, de itt is megilleti a dicséret a bercsényiseket.
Ezenkívül városi bajnokságban is indult az I., II., III. korcsoportos csapat, ahol egy aranyérem (III. kcs.), egy ezüstérem (I. kcs.) és egy bronzérem (II. kcs.) a termés.
A Bozsik tornákon is aktív volt a Bercsényi, mind az alsósak, mind a felsősek sikeresen szerepeltek a különböző tornákon.
Remélhetőleg a következő tanév is sok eredményt, sikert tartogat a bercsényisek számára.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?