Erasmus találkozó a Bercsényiben

A Bercsényi Miklós Általános Iskola több Erasmus projektben is részt vesz. A “Stand by me” jászberényi találkozóját szeptember közepén tartották több helyszínen, melyről Kiss Attila, az iskola tanára az alábbiakban számolt be.

Ebben a projektben egy görög iskola koordinálásával olasz, román, finn és izlandi tanárok, valamint diákok dolgoznak a jászberényi iskolával együtt. Az önkéntesség a projekt fő témája, ezen belül is a diákok érzékenyítése a nehézséggel küszködőkkel szemben, önkéntes segítségnyújtás a rászorulóknak, felelősségvállalás. Ennek megfelelően gondoskodtak a jászberényi szervező tanárok a vendégek programjáról.

A konferencián bemutatták mindannyian az elmúlt tanévben végzett intézményi önkéntes munkákat,  részt vettek Jászberényben egy önkéntes mentőkutya bemutatón, majd Miskolcon, a Miskolci Autista Alapítványnál tapasztalták meg az ott élők és dolgozók körülményeit, munkáját.

Természetesen egyéb programok is színesítették a román, olasz, görög (sajnos a finn és izlandi tanárok a vírushelyzet miatt nem tudtak itt lenni a találkozón) tanárok magyarországi látogatását. Fővárosunk mellett, Miskolc, Lillafüred, Jászberény nevezetességeit, a Jász Múzeumot is megtekintették. Budapesten, a Jászság országgyűlési képviselője, Pócs János vezette körbe a vendégeket a Parlamentben, ezzel nagy élményt nyújtva nekik. A következő találkozó időpontját és helyszínét is megbeszélték a tanárok, október elején találkoznak Hátszegen, Romániában.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?