Nemzetközi partnertalálkozó

A Bercsényi Miklós Általános Iskola tavaly több nemzetközi projektben is részt vett, sőt az egyiknek a koordinátori teendőit is ellátja. Ennek az önértékelési témájú projektnek a címe : Criticize me but first yourself! – Kritizálj, de előbb saját magadat.

Október utolsó hetében Jászberény, a Bercsényi iskola adott otthont a projekt első találkozójának, mely a következő kettő iskolaévben folytatódik. A házigazdákon kívül egy német ( Vechta ), egy erdélyi ( Uzon), egy spanyol ( Lucena ) és egy török ( Isztambul ) iskola dolgozik közösen a programban. Minden iskolából hat tanuló érkezett a találkozóra és összesen tizenegyen tanár a négy országból. A tanárok előbb egy bemutatkozó PPT-t tekintettek meg a partnerek intézményeiről, majd felosztották a feladatokat az iskolák között, valamint megbeszélték a következő találkozók helyszínét és időpontjait. Kiválasztották a projekt logóját, amelyet előzetesen minden iskola elkészíttetett a saját tanulóival. Végül egy erdélyi iskolás logója lett a nyertes. Létrehoztak egy Facebook csoportot is, melyet folyamatosan frissítenek, üzemeltetnek a projekt témájával és történéseivel.

Természetesen közös programokon is részt vettek a tanárok és a tanulók. többek között megtekintették a Bercsényi Miklós Általános Iskola október 23-i színvonalas ünnepségét, egy nemzetközi konyha keretén belül megismerhették egymás ételeit, egri, esztergomi, visegrádi, budapesti és szentendrei kiránduláson vettek részt. A gyerekeknek közös sportvetélkedők, állatkerti séta, bobozás, aquaparkos időtöltés színesítette a programot. Zárásként egy gyönyörű gálaműsort prezentáltak a jászberényiek, mely óriási sikert aratott minden tekintetben. A gálán a magyar és a német iskola intézményvezetője – Faragó Sándor és Maria Eisleb – aláírtak egy testvériskolai megállapodást is, mely már időszerű volt, ugyanis a két intézmény hosszú évek óta folytat diákcseréket egymás között.
A találkozó következő helyszíne Lucena lesz 2020. április végén.

szerző: Kiss Attila

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?