Hatvannyolcasok

Tíz év után Jászberényben huszonegy, ahogy az egyik résztvevő megfogalmazta, az élet lemeze B oldalán járó hölgy és úr gyűlt össze a Bercsényi Miklós Általános Iskolában. Mindannyian ötven éve, 1968-ban végezték el itt tanulmányaikat és innen indultak el a felnőtté válás rögös útján.

A 36 fős osztályból sajnos már heten elmentek az élők sorából és a hiányzóknak is nyomós oka volt a mulasztásra. Ma már családanyák és nagymamák, meglett férfiak és nagyapák. Az arcokon felfedezhetők az idő múlásának nyomai, de a találkozás öröme ifjonti csillogást gyújtott valamennyi résztvevő szemében.

Szó volt örömről, bánatról, születésről és halálról, embert próbáló sorsfordulókról, de egy dolog minden megszólalóban közös volt. Az, hogy senki nem panaszkodott, örült az életének és a pillanat adta együttlétnek.
A jó hangulatú találkozó végkövetkeztetése az volt, hogy ne várjunk ennyi időt a következő összejövetelre, ha lehet már 2019-ben jöjjön létre az újabb találkozás, mert az idő múlik, s szüksége van mindenkinek visszatérni ahhoz az iskolához, közösséghez és múlthoz, melyből jelenünk is táplálkozik.

Vélemény, hozzászólás?