Győzelemmel kezdte a rájátszást a JKSE

A felnőtt férfi kosárlabda NB I/B piros csoportjában már az elmúlt héten megkezdődtek a rájátszás küzdelmei. Az alsóházi rájátszásban érdekelt JKSE az első körben a MEAFC-Peka Bau csapatával együtt még pihent és ellenfélre várt.  Az alapszakasz 11-14. helyezettjei közül végül a Salgótarjáni KSE lett a mieink ellenfele, s a két győzelemig tartó párharc első mérkőzésén a mieink biztosan győzték le a salgótarjániakat.

A rájátszás első hetében kiderült, hogy az alapszakaszt 9. helyen záró MEAFC-Peka Bau és a 10. JKSE mely csapatok ellen mérkőzhet majd a folytatásban a 9-12. helyért.

A Salgótarjáni KSE az Óbudai Kaszásokat győzte le 2-1-re, míg a DEAC U23 a Budafokiak ellen nyert ugyanilyen arányban. A két győztes játszhat a folytatásban a MEAFC-Peka Bau, illetve a JKSE ellen a 9-12. helyért, míg a vesztesek egymás között döntik el, hogy ki esik ki és kinek lesz még egy lehetősége osztályozón a helyét a piros csoportban meghosszabbítani.

A 9-12. helyért folyó rájátszás április 17-én, szerdán este Jászberényben kezdődött. A JKSE sérülések miatt három játékosát – Horváth Nátán, Rátvay Balázs, Dékány Imre – is nélkülözte a találkozón, melyen összesen nyolc egészséges kosaras állt Puskás Artúr rendelkezésére. A salgótarjániak teljes csapattal, no meg az előző heti három mérkőzéssel a lábukban érkeztek Jászberénybe.

A találkozót a mieink kezdték jobban, de vendégek rendre felzárkóztak, s 10 percnyi játék után csak 2 pont volt a különbség a csapatok között (23-21). Az feltűnő volt, hogy a mieink milyen jól dobják a triplákat, s mivel ez a második negyedben is folytatódott, egyre nőtt a különbség a csapatok között. A félidőben már 47-36 állt az eredményjelzőn.

A nagyszünetet követően is sokkal koncentráltabbak voltak a mieink, míg a vendégek láthatóan elég álmosan, fáradtan mozogtak. A különbség pedig a csapatok között egészen 30 pontig (76-46) kúszott. Így a záró negyedre már nem maradt nyitott kérdés. Mindkét oldalon a szakvezetők próbálták kulcsjátékosaikat pihentetni, hiszen pénteken Salgótarjában ismét megmérkőzik egymással a két gárda. A vége 22 pontos jászberényi siker lett, s ezzel megtartotta pályaelőnyét a JKSE. Amennyiben Salgótarjánban is hazai siker születik majd pénteken, akkor április 23-án, kedden Jászberényben dől el, hogy melyik csapat játszhat a folytatásban a 9-10., illetve a 11-12. helyért.

Alsóházi rájátszás a 9-12. helyért – 1. mérkőzés

Jászberényi KSE – Salgótarjáni KSE 92-70 (23-21, 24-15, 29-10, 16-24)

A JKSE pontszerzői: Dunai Zétény 26/12, Boka-Magó Áron 13/9, Meleg Károly 13/3, Oroszi Bence 12/6, Mester Márk 12/6, Santiago Jordan 11/6, Pilinszki Máté 3, Németh Ákos 2.

A találkozót követően a két csapat vezetőedzője így értékelte a látottakat:

Puskás Artúr, a JKSE vezetőedzője: – Gratulálok a fiúknak a győzelemhez, s gratulálok a Salgótarjánnak is, hogy egy remek szezon végén biztosítani tudták a bennmaradásukat. Ma fáradtan mozogtak, s ez érthető is, hiszen egy nagyon kemény párharcot nyertek meg az Óbudai Kaszások ellen. Ma nem az igazi arcukat mutatták, s mi ezt örömömre ki tudtuk használni. A beharangozóban is mondtam, hogy mindig az a legjobb csapat, amelyik az edző rendelkezésére áll. A fiúk ma nagyon szépen szétdobták a terheket. A hat húzójátékos mind kétszámjegyű pontot szerzett. Az ilyen párharcokban viszont semmi nem történik, ha az első mérkőzést megnyered vagy elveszíted, hiszen a párharc két győzelemig tart. Vezetünk ugyan 1-0-ra, de szerintem pénteken egy teljesen új mérkőzés kezdődik majd Salgótarjánban. Végezetül szeretném megköszönni szurkolóink segítségét, akik ma is mellettünk voltak, s ez most is sokat számított.

Dániel Péter, a Salgótarjáni KSE vezetőedzője: – Tíz napon belül ez volt a negyedik mérkőzésünk, s ez a sorozat fizikálisan is, de leginkább mentálisan nagyon sokat kivett belőlünk. Különösen a harmadik, idegőrlő, mindent eldöntő mérkőzés volt megterhelő az Óbudai Kaszások ellen. Nem voltunk ma abban a mentális állapotban – s az előzmények okán nem is volt ez elvárható -, ami kellett volna, hogy nagyobb küzdelemre késztessük a JKSE-t. Kaptunk ma egy kijózanító pofont, s most az a feladatunk, hogy péntekre felálljunk ebből.

Alsóházi rájátszás a 9-12. helyért – 2. mérkőzés

április 19. – péntek

16.30 óra: Salgótarjáni KSE – Jászberényi KSE

Városi Sportcsarnok Salgótarján

Hajrá JKSE!

(Fotó: Gémesi Balázs)

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?