Győzelem Veszprémben – jön a listavezető

A férfi kosárlabda NB I/B piros csoportjának 22. fordulójában a Veszprémi Kosárlabda Klub vendégeként lépett pályára a JKSE együttese. Az utolsó helyen álló veszprémiek alaposan megnehezítették a mieink dolgát, de szoros küzdelemben végül Miljan Rakic csapata nyerte a találkozót.

Azt mindenki tudta, hogy ez a Veszprém már nem az a Veszprém, amely ellen az ősszel mindenki könnyen szerezte meg a két bajnoki pontot. Horváth Ákos lett az edző és érkeztek új játékosok, s a veszprémiek feltett szándéka, hogy meghosszabbítják tagságukat a piros csoportban. Ők már a rájátszás azon szakaszára készülnek, ahol a kiesés elkerülése lesz a cél.

A találkozó első félidejében minden úgy alakult, ahogy azt mi szerettük volna. Szép lassan 10 pontos előnyt alakított ki csapatunk, majd a nagyszünetre már 13 pontos jászberényi előnnyel vonult a két gárda (34-47).

A nagyszünetet követően azonban fordult a kocka. A hazaiak védekezésben és támadásban is feljavultak, míg a mieink játéka teljesen szétesett. A harmadik negyedben mindössze 7 (!) pontot szereztek Ivosevék, míg a hazaiak 22 pontig jutottak. Így a záró játékrész 56-54-es veszprémi vezetésnél kezdődött. A játékrész feléig őrizte előnyét a hazai gárda, majd a mieink fordítottak és nem kis izgalmak közepette végül 3 ponttal megnyerték a találkozót (72-75).

A lényeg a 2 pont megszerzése volt, de a következő játéknapon, hazai környezetben a listavezető NKA Pécs ellen, ennél sokkal jobb teljesítményre lesz szükség, ha nyerni akarunk. Márpedig a cél csak az lehet a listavezető ellen is.

Veszprémi Kosárlabda Klub – Jászberényi KSE 72-75 (12-20, 22-27, 7-22, 16-21)

A JKSE pontszerzői: Ivosev Tamás 14/3, Uros Rosic 12/6, Homoki Donát 12,  Kucsora Csaba 10/9, Dunai Zétény 9/9, Czirbus József 8, Olasz Ádám 6, Csík Richárd 4/3,

A találkozót követően a vezetőedzők az alábbiak szerint értékelték a látottakat (forrás: mkosz.hu):

Horváth Ákos, a Veszprémi Kosárlabda Klub vezetőedzője: – Egy nagyon jó erőkből álló Jászberénnyel játszottunk, akiknél dominál a belső játék, amire készültünk is. Két teljesen ellentétes félidőt láthattunk a részünkről, ami az energiát, a készenlétet és a figyelmet illeti. Ennek nem értem a miértjét, de ez egy mentális dolog. Az első negyedtől kellene azon a hőfokon izzani, mint ahogyan például a harmadik negyedben tudtunk. A negyedik negyedben is megvolt ez, de a rutinja révén megfordította a maga javára a találkozót a vendég együttes. Meg fogjuk keresni az okát, hogy miért nem állunk készen az elejétől kezdve, és javítani fogunk rajta. Más szempontból nem misztifikálom túl az eredményt, ezt így is egy születésnapi ajándéknak érzem a csapat részéről hozzáállásban és mutatott játékban, főleg a második félidő miatt. Erre lehet építeni. Lehet, hogy minden meccs után ezt mondom, de ezt még négy meccsig mondom, hiszen ezek mind felkészülést jelentenek arra, hogy a playoutban a lehető legjobb formában legyünk. Az, hogy most győztünk vagy vesztettünk három ponttal a Jászberény ellen, az ilyen szempontból majdnem mindegy. Persze nem, hiszen egész más győztesként lejönni a pályáról, de nem szabad, hogy a saját tőrünkbe dőljünk vagy nyalogassuk a sebeinket. Le kell vonni a következtetéseket és folyamatosan javulni, hogy amikor odakerülünk a végelszámoláshoz, akkor meg tudjuk nyerni azt a meccset, ami majd a legfontosabb lesz.

Miljan Rakic, a JKSE vezetőedzője: – Az elsőben mutattunk valamit, a másodikról nem tudok jót mondani, nagyon rosszul sikerült. Nem volt jó ritmusunk, sem a helyezkedésünk. Rosszul vezettük a támadásainkat és szenvedtünk a pályán. Ez nem elfogadható, nem így akarunk játszani. Nem büntettük meg az ellenfél hibáit, egyedül a támadó lepattanóink számával lehetek elégedett. Gratulálok a Veszprém teljesítményéhez, és sok sikert kívánok nekik a szezon hátralevő részére.

A 22. forduló további mérkőzésein két meglepetés is született. A salgótarjániak a Vasas Akadémiát, a ceglédiek (idegenben) a BKG Príma Akadémiát győzték le.

Nagykörösi Sólymok KE – DEAC U23 68-76

BKG Príma Akadémia – Ceglédi KE 90-99

PHOENIX-MT Fót – PVSK-VEOLIA 71-94

NKA Pécs – Óbudai Kaszások 123-83

Salgótarjáni KSE – Vasas Akadémia 65-54

TF-BP – MAFC 68-82

A férfi kosárlabda NB I/B piros csoport állása a 22. forduló után:

  1. NKA Pécs 20 gy 2 v
  2. PVSK-VEOLIA 18 gy 4 v
  3. MAFC 17 gy 5 v
  4. Vasas Akadémia 16 gy 6 v
  5. DEAC U23 13 gy 8 v
  6. Jászberényi KSE 12 gy 9 v
  7. BKG Príma Akadémia 11 gy 11 v
  8. Salgótarjáni KSE 10 gy 12 v
  9. TF-BP 9 gy 13 v
  10. Ceglédi KE 9 gy 13 v
  11. PHOENIX-MT Fót 7 gy 15 v
  12. Óbudai Kaszások 6 gy 16 v
  13. Nagykörösi Sólymok KE 4 gy 18 v
  14. Veszprémi Kosárlabda SE 1 gy 21 v

A JKSE és a DEAC U23 1-1 mérkőzéssel kevesebbet játszott.

A bajnokság 23. fordulójában a JKSE a listavezető NKA Pécs gárdáját fogadja.

március 11. – szombat

17.00 óra: JKSE – NKA-Pécs

Bercsényi úti játékcsarnok

Fotó: mkosz.hu

Hajrá JKSE!

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?