Mézes szombat

Szombaton délelőtt fél tízkor a mézkirálynő és kíséretének, valamint a mézlovagrendek felvonulásával kezdődik a 32. Nemzetközi Mézvásár és Méhésztalálkozó.

A Bercsényi úti sportcsarnokba megérkező menetet, illetve az érdeklődő közönséget Szabó Tamás polgármester köszönti. A rendezvényt Tarpataki Tamás helyettes államtitkár nyitja meg.
A sportcsarnok udvarán méhcsalád kezelésének bemutatója, füstölőgyújtó és keretszegező verseny, valamint szakvásár várja a látogatókat. A Bercsényi úton, a Zoltán utcában és a Conselve park parkolójában vásározók kínálják portékáikat. Ugyancsak itt lehet az éhséget csillapítani, és a szomjat oltani. A csarnokban a szórakoztató műsorok kapnak helyet. Egy órakor Zoltán Erika lép színpadra, majd fél háromkor ugyanitt kerül korona az új mézkirálynő fejére.

A gyerekek is találnak számukra érdekes elfoglaltságot a fesztiválon. A minden korosztály számára vonzó mézkóstoláson túl méz és méhészeti témájú foglalkoztatóval, játszótérrel várják őket. A szemfülesek az óriás mézes mackóval is kezet foghatnak, illetve lehetőség lesz városkerülő kis vonatozásra is.

A szakmabelieket és a méhészet iránt érdeklődőket informatív előadásokkal várják kilenc órától délután egyig az Ifjúsági Házban. Többek között a propolisz felhasználásának lehetőségeiről, az ágazat helyzetéről, a lehetőségekről, a marketingről, piaci trendekről hallhatnak jeles előadóktól.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?