A Bercsényi nyerte a Korompai Kupát

A jászberényi futball egyik legjobb utánpótlás edzőjének tiszteletére, emlékére immár a 70-es évek eleje óta rendeznek utánpótlás labdarúgótornát.

Minden tanévben a III. korcsoportos (idén a 2010-2011-es) tanulókból álló iskolai csapatok mérik össze tudásukat a Korompai Kupáért. Idén mind a hat jászberényi iskola képviseltette magát a március 6-án megrendezett tornán, ahol két csoportban zajlottak a küzdelmek,

Az A-csoportban a Nagyboldogasszony gárdája legyőzte a Szent István Sport Általános Iskola csapatát és az LVG-t is, míg ugyanígy tett a B csoport győztese, a Bercsényi is. A Székelyt és az Apponyit is nagyon könnyedén verte kapott gól nélkül, így készülhetett a keresztjátékra. Itt az Apponyi meglepetésre 3:0-ra legyőzte a Nagyboldogasszony csapatát, míg a másik ágon a Bercsényi verte a Szent István Sport Általános Iskolát 4:2-re.

A kisdöntőben a Nagyboldogasszony a nap folyamán másodjára is 2:0-ra nyert a Szent István Sport Általános Iskola ellen, míg a döntőben a Bercsényi Miklós Általános Iskola csapata büntetőkkel múlta felül a Gróf Apponyi Albert Általános Iskola együttesétt. Az ötödik helyen az LVG, míg a hatodikon a Székely csapata végzett.

A torna legjobb kapusa Szabó Máté (Apponyi), legjobb mezőnyjátékosa Bagi Bálint (Apponyi), gólkirálya Maszlag-Csáki Dávid (Bercsényi) lett 8 góllal, míg a tornagyőztes csapat testnevelője címet Kiss Attila (Bercsényi) kapta.

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?