Korompai István Labdarúgó Emléktorna

A jászberényi utánpótlás labdarúgásban már nagyon régi hagyomány a Korompai Kupa megrendezése. Sajnos a covid helyzet miatt egy év kimaradt, de 2022-ben, március 8-án, a Bercsényi Sportcsarnokában, újra sikerült lebonyolítani,  ezt a nagyszerű rendezvényt, mely egy kiváló utánpótlásedzőnek, Korompai Istvánnak állít emléket.

A Korompai Kupát már a 70-es évek óta rendszeresen megrendezik, több mint 40 alkalommal avattak már győztest, a városi iskolák mindig nagy a harcot vívnak azért, hogy ki emelheti magasba a vándorserleget. Idén is mind a 6 városi iskola csapata nevezett a III. korcsoportban (2009.01.01. után születettek), és sorsolás után két csoportban küzdöttek a minél jobb helyezésekért. Az „A” csoportban a Szent István Sport Általános Iskola mindkét ellenfelét simán verte, míg a „B” csoportban a Bercsényi tette ugyanezt. A keresztjátékok után az elődöntőket is megnyerte ez a két iskola, és következhettek a helyosztók. Az 5. helyért a Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskola csapata döntetlent játszott a Lehel Vezér Gimnáziummal, büntetők döntöttek a Nagyboldogasszony javára. A bronzmeccs nagy csatát hozott és szintén döntetlen lett a vége, büntetőkkel a Székely Mihály Általános Iskola végül megelőzte a 4. helyezett Gróf Apponyi Általános Iskola csapatát. A döntőben a két legerősebb csapat (Szent István Sport Általános Iskola és a Bercsényi Miklós Általános Iskola) találkozott, és kiélezett küzdelemben, mindkét oldalon több kapusbravúr után érintetlenek maradtak a hálók (0:0), következhettek ismét a büntetők. Ezt a „gyakorlós” fiúk jobban rúgták, így idén a Szent István Sport Általános Iskola csapata hódította el a Korompai Kupát.

Különdíjakat is kiosztottak a szervezők, a legjobb kapus Nagy Péter (Bercsényi), a legjobb mezőnyjátékos Etjan Morina (Székely), míg a gólkirály Mizsei Norbert (Szent István) lett. A tornagyőztes csapat testnevelője Molnár Csaba.

Természetesen jövőre ismét megrendezésre kerül a torna, melyet Jászberény Város  Önkormányzata támogatott.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?