Bajnoki döntőben a JKSE!

Szombaton koraeste játszotta az elődöntő ötödik, a továbbjutást eldöntő mérkőzését a Bercsényi játékcsarnokban a JKSE és az NKA Pécs csapata. A férfi NB I/B piros csoportjának rájátszásában ekkor már biztos volt, hogy a győztes ellenfele a fináléban a Vasas Akadémiát 3-1-re legyőző, alapszakasz első, a Budapesti Honvéd SE lesz.

Már a kezdéskor nagyszerű hangulat várta a csapatokat. A Pécsről érkezett 30-40 szurkoló ugyan kisebbségben volt a csarnokban, de folyamatosan hallatták ők is a hangjukat. Az első 10 percben hol az egyik, hol a másik csapat volt 2-3 pontos előnyben. Nagyon gyors, kemény, de sportszerű volt a játék. Olyan, mint az előző négy mérkőzésen. Az első negyed után egyetlen pont volt a különbség a csapatok között (29-28). A második negyedben azután egyértelműen fölénybe kerültek a mieink. A fiatal pécsi csapat hibáit kihasználva az első félidő végére 13 pontos előnyt épített ki csapatunk (56-43).

Amint az várható volt, a nagyszünetet követően a vendégek mindent megpróbáltak, hogy megfordítsák a találkozó állását. A mieinknek azonban mindenre volt válasza. Időnként óriási rohanás zajlott a pályán, s pillanatok alatt változott a labdát birtokló csapat kiléte. Az eredmény azonban nem változott, a mienk őrizték 10-13 pontos előnyüket. Míg nálunk Chester Lewis, addig a vendégeknél Lados Erik volt a vezér. Harminc percnyi játék után 77-63 volt a találkozó állása. A pécsiek pedig nem adták fel és a záró tíz percben rendre visszajöttek -10 pont alá. Egyetlen pillanatra sem lazíthattunk, mert a vendégek fantasztikusan küzdöttek. A találkozó végére négy játékosuk is kipontozódott, s bár sikerült közelebb zárkózniuk a mieinkhez, fordítani már nem tudtak (98-93).

Jászberényi KSE – NKA Pécs 98-93 (29-28, 27-15, 21-20, 21-30)

A JKSE pontszerzői: Chester Lewis 19/3, Nebosja Dukuc 14/3, Kucsora Csaba 13/6, Uros Rosic 12/6, Olasz Ádám 12, Meleg Károly 10/6, Velkey János 10/3, Homoki Donát 5/3,  Nagy Simon 3

A JKSE hét játékosa is elérte a 10 pontos határt, s ez is mutatja, hogy igazi csapatmunka kellett a pécsiek legyőzéséhez.

A találkozót követően a vezetőedzők, illetve egy-egy játékos az alábbiak szerint értékelte a mérkőzésen történteket, valamint a párharcot:

Földi Sándor, a JKSE vezetőedzője: – Gratulálok a pécsieknek, alaposan megnehezítették a dolgunkat a párharc során. Egy nagyon jó csapat ellen sikerült a döntőbe jutást kiharcolnunk. Sok mérkőzésüket megnéztem, de most játszottak a legjobban. Gratulálok saját csapatomnak is, mert minden játékosom, aki pályára lépett, hozzá tudott tenni a játékhoz. Lépésről lépésre haladtunk előre a szezon során, s most ott állunk álmaink kapujában. Külön köszönet szurkolóinknak, akik hazai pályán elképesztő hangulatot teremtenek a Bercsényiben. Óriási segítséget kapunk tőlük, s az is fontos, hogy egyre többen jönnek mérkőzéseinkre. Óriási lehetőség kapujába érkeztünk, s a Bp. Honvéd ellen sem számíthatunk könnyebb mérkőzésekre. Ráadásul egyszer el kell vennünk a pályaelőnyüket, ha meg akarjuk nyerni a bajnokságot. Márpedig szeretnénk, s ezért mindent meg is teszünk.

Velkey János, a JKSE játékosa: – Óriási köszönet szurkolóinknak, akik ma is fantasztikusak voltak. Jár a gratuláció csapattársaimnak is, hiszen ma igazi csapatként működtünk, s ez hozta el a győzelmet. Ma még örülünk ennek a sikernek, de holnap már a regeneráción és a döntőbeli ellenfelünk játékának elemzésén lesz a hangsúly. Ide szerettünk volna eljutni, s most már nem állhatunk meg. Egyben gratulálok a pécsieknek, mert nagyszerű csapatuk van. Fiatal, tehetséges játékosok, akik szép jövő előtt állnak.

Ivica Mavrenski, az NKA Pécs csapatának vezetőedzője: – Sajnos védekezésben sok problémánk volt ezen a mérkőzésen. A Chester Lewis – Nebojsa Dukics páros ellen a kettő-kettőt nem tudtuk levédekezni. Sok pontot kaptunk, de az is igaz, hogy a Jászberénynek mérkőzésről mérkőzésre javult támadójátéka. Fiatalokból áll a csapatunk, akiket időnként elvittek az érzelmeik, s nem tudtak hideg fejjel dönteni fontos pillanatokban. Gratulálok a Jászberénynek, sok sikert kívánok nekik a fináléban.

Lados Erik, az NKA Pécs játékosa: – Ez a mérkőzés a Jászberényé volt. Mi nagyon sok pontot kaptunk, nem védekeztünk megfelelően, s hibáinkat a hazaiak pontokkal büntették. Megérdemelten nyert ma a Jászberény. Most csalódottak vagyunk, de holnap már azon leszünk, hogy hibáinkat kijavítsuk és megszerezzük a harmadik helyet.

A Bp. Honvéd – JKSE bajnoki döntő szerdán Budapesten kezdődik. A találkozóra Pócs János országgyűlési képviselő, valamint az Arizona Steak House (Szántai Attila) jóvoltából két szurkolói busz is indul. Részletek a JKSE Facebook oldalán.

Hajrá JKSE!

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?