A BKG-nál nyerni kell az alapszakasz 6. helyéért

Alaposan megnehezítette saját dolgát a Salgótarjánban, majd kedden a DEAC U23 ellen hazai pályán elszenvedett vereséggel a JKSE NB I/B-s felnőtt férfi kosárlabdacsapata. Az utolsó fordulóban ugyanis így ki-ki mérkőzést játszik majd idegenben csapatunk a 6. hely megszerzéséért, amellyel elkerülheti a negyeddöntőben a két pécsi csapatot.

A 17. fordulóból március 28-ra halasztott DEAC U23 elleni mérkőzésnek igazán már csak a mieink számára volt tétje, hiszen feltételezve, hogy a debreceni fiatalok az utolsó fordulóban legyőzik hazai pályán az utolsó Veszprémet, akkor övék az 5. hely függetlenül attól, hogy Jászberényben milyen eredményt érnek el. Ezzel szemben a mieink számára fontosabb lett volna a győzelem megszerzése, mert akkor egy 12 pontnál kisebb vereséggel is meglett volna a 6. helyük.

Ám ez már mind a múlté, hiszen a keddi találkozón csak az első két negyedben nyújtott elfogadható teljesítményt a JKSE. Az első negyedet 3 ponttal nyerték Ivosevék, s ez volt a különbség a félidőben is a csapatok között (37-34).

A nagyszünet után ismét jött a „harmadik negyed fóbia”, s mindössze 8 (a!) pontig jutottak Miljan Rakic fiai, míg az ellenfél 10-zel többet gyűjtött (45-52). Bár a hátrány nem volt nagy, s a záró 10 percben egyszer 3 pontra sikerült is felzárkóznunk, a végjátékban ismét sokat hibáztak kosarasaink, s ennek csak vereség lehetett a vége (63-72).

Gyenge játékkal, fájó vereséget szenvedett a JKSE, s ezzel igen kellemetlen és nehéz helyzetbe hozta saját magát. A BKG Príma Akadémia elleni, alapszakaszt záró mérkőzésen ugyanis győznie kell az együttesnek, hogy a hatodik helyet megszerezze, s a negyeddöntőben a MAFC – Vasas Akadémia találkozó győztesével találkozzon. E két gárda ellen még pályahátrányban is lenne esélyünk a legjobb 4 közé jutásra – persze nem olyan játékkal, mint amit a DEAC U23 ellen láttunk -, míg a 7. helyen végezve a PVSK-VEOLIA ellen már sokkal kisebb esélyünk maradna erre.

Szóval a feladat adott: nyerni kell a BKG Príma Akadémia otthonában.

Jászberényi KSE – DEAC U23 63-72 (19-16, 18-18, 8-18, 18-20)

A jászberényi pontszerzők: Ivosev Tamás 16, Olasz Ádám 10, Uros Rosic 10, Kucsora Csaba 9/3, Meleg Károly 6, Mester Márk 5/3,Dunai Zétény 4,  Homoki Donát 3/3,

A találkozót követően a két vezetőedző így értékelte a látottakat:

Miljan Rakic, a JKSE vezetőedzője: – A jobb csapat győzött a mai mérkőzésen, Sok tiszta triplát engedélyeztünk az ellenfélnek, nem úgy játszottunk, ahogy azt elterveztük. Nem így kellett volna ma játszanunk, s a folytatásban nem is így játszunk majd. Gratulálok a Debrecennek, megérdemelten nyerték meg a találkozót.

Berényi Sándor, a DEAC U23 vezetőedzője: – Azt hiszem, hogy kevesen gondolták, hogy a Vasas Akadémia és a JKSE elleni idegenbeli mérkőzéseket három napon belül meg tudjuk nyerni. Nagyon büszke vagyok a csapatra, mert nagyon nagy karakterek alkotják. A szezon további mérkőzése örömjáték kell, hogy legyen számunkra, ahogy ez az elmúlt két mérkőzés is volt. Küzdöttünk, hajtottunk ma is minden labdáért, s nagyon fontos volt, hogy egy nagyon magas szerkezettel játszó Jászberény ellen a lepattanó csatát meg tudtuk nyerni. Jól kontroláltuk a játékot, tudtuk mikor kell rohanni és mikor felállt védelem ellen játszani. Döntő volt az is, hogy nagyon okosan használtuk a faultokat. Gyakorlatilag minden negyedben úgy voltunk bónuszban, hogy a Jászberény még nem dobhatott büntetőt. Ilyen fiatal csapattól ilyen érett fault menedzselést még nem is láttam. Amikor pedig a vége felé feljött ránk az ellenfél, akkor ugyanúgy, mint a Vasas ellen, mindig jó döntéseket hoztunk és beestek a kulcsdobásaink.

Az NB I/B piros csoport állása a 25. forduló után:

  1. NKA Pécs 23 gy 2 v
  2. PVSK-VEOLIA 21 gy 4 v
  3. MAFC 18 gy 7 v
  4. Vasas Akadémia 18 gy 8 v
  5. DEAC U23 16 gy 9 v
  6. Jászberényi KSE 13 gy 12 v
  7. BKG Príma Akadémia 13 gy 12 v
  8. Salgótarjáni KSE 12 gy 13 v
  9. Ceglédi KE 11 gy 14 v
  10. TF-BP 9 gy 16 v
  11. Óbudai Kaszások 7 gy 17 v
  12. PHOENIX-MT Fót 7 gy 18 v
  13. Nagykörösi Sólymok KE 5 gy 20 v
  14. Veszprémi Kosárlabda Klub 1 gy 24 v

Az alapszakaszt záró 26. forduló mérkőzései:

április 2. – vasárnap

18.00 óra BKG Príma Akadémia – JKSE

18.00 óra: DEAC U23 – Veszprémi KK

18.00 óra: PVSK-VEOLIA – NKA Pécs

18.00 óra: TF-BP – Nagykörösi Sólymok KE

18.00 óra: Ceglédi KE – Óbudai Kaszások

18.00 óra: MAFC – Vasas Akadémia

18.00 óra: PHOENIX-MT Fót – Salgótarjáni KE

Hajrá JKSE!

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?