Nem bírt a túlerővel a JKSE – folytatás az 5-8. helyért

Hazai pályán, április 21-én, pénteken, egy színvonalas, jó iramú találkozón, nem kis izgalmak közepette a JKSE egyenlíteni tudott a MAFC elleni kosárlabda negyeddöntőben, s így az NB I/B piros csoportjában vasárnap (április 23-án) az ötödik mérkőzés döntött arról, hogy melyik csapat játszhat tovább az 1-4. helyért, s melyik az 5-8. helyért. Bár a hazaiak vezettek már 15 ponttal is, a mérkőzés hajrája 71-72-es jászberényi vezetésnél kezdődött, s végül hazai sikert hozott.

Jó mérkőzés volt a két csapat ötödik összecsapása is, ahogy azt ebben a presztizs harcban már megszokhattuk. Kár, hogy a játékvezetés nem tudott felnőni a csapatok szintjére. A jászberényi szurkolóknak az első percektől az volt az érzése, hogy történjék is bármi, itt csapatuk nem nyerhet. Finoman fogalmazva is sok érthetetlen ítélet sújtotta a mieinket, akik ennek ellenére óriási akaraterővel játszottak és 15 pontos hátrányból is visszajöttek a meccsbe, sőt 3 perccel a találkozó vége előtt fordítottak és 71-72 állt az eredményjelzőn. A folytatásban viszont olyan ellenszélbe „futott” bele csapatunk, amiből nem jöhettünk ki jól. Kár, hogy a játékvezetés ebben a párban – a negyedik találkozó kivételével – nem tudott felnőni a játék színvonalára.

A végére persze a mieink is elveszítették egy kicsit a fejüket, s így Kucsora két technikai után a kiállítás sorsára jutott. Hogy Búzás ütésért (Ivosevet találta el), hogy maradhatott a pályán, az persze megválaszolatlan kérdés maradt. Sok kétes és rossz ítélet borzolta elsősorban a berényi szurkolók idegeit, akik a vereség ellenére tapssal köszönték meg fiaik játékát.

Két jó csapat párharcából végül nagy küzdelem után a MAFC került ki győztesen. A fővárosiaknak gratulálunk és sok sikert kívánunk a folytatásra, ahogy jár a gratuláció Puskás Artúrnak és csapatának is, hiszen óriási küzdelemben maradtak alul.

Most egy rövid szünet következik a bajnokságban, amely a jövő héten folytatódik majd.

Felnőtt férfi kosárlabda NB I/B piros csoport – negyeddöntő 5. mérkőzés

MAFC – Jászberényi KSE 85-72 (22-19, 23-20, 18-15, 22-18)

MAFC: Tóth 15, Pintér 12/3, Buzás 3/3, Bordács 13, Komma 9/3. Cs: Misek 17/3, Polgárdy 10/3, Biber 6.

JKSE: Csík 8/6, Mester 7/3, Homoki 2, Ivosev 13/3, Olasz 10. Cs: Rosics 14/3, Kucsora 7/3, Czirbus 5, Meleg 4, Kovács 2.

Vezette: Goda László, Balogh György Attila, Szilágyi Bálint

A találkozót követően a vezetőedzők így értékelték a látottakat (forrás: mkosz.hu):

Lakits András, a MAFC vezetőedzője: – Gratulálok a csapatnak a győzelemhez és a továbbjutáshoz. A Jászberénynek is óriási gratuláció jár ezért a párharcért! Előzetesen azt gondoltuk, hogy őket szeretnénk elkerülni az első körben, mert nekünk az ő játékstílusuk nekünk nagyon nem fekszik. Ez látszott is a teljes párharcon. Elképesztő csata volt a pályán, igazi play-off küzdelem, nüanszok döntöttek minden egyes szituációban. Örülök, hogy a kulcspillanatokban a végén rendre jó döntéseket tudtunk hozni. Nagyon nehéz időszakon vagyunk túl. A Hepp Kupa után jött az U20-as keresztjáték és ez az öt meccses sorozat, rettentően nehéz három hete volt a csapatnak. Le a kalappal előttük, hogy mindent sikerrel abszolváltak! Egyetlen ponttal vesztettük el a Hepp Kupa döntőt, bejutottunk a legjobb nyolcba az U20-as bajnokságban és továbbjutottunk a legjobb négybe a felnőtt csapattal. Most lesz egy nagyon minimális pihenő, megpróbálunk a lehető legjobban felkészülni az U20-as döntőre és aztán a második körre a play-offban. Köszönjük a támogatást a szurkolóinknak, amit ma kaptunk tőlük, hihetetlen hangulatot varázsoltak ide a Gabányiba! Biztos, hogy nem sikerült volna nélkülük! Az alap célkitűzésünket elértük, de szeretnénk nagyobbakat is álmodni. Megyünk tovább!

Puskás Artúr, a JKSE vezetőedzője: – Nehéz egy ilyen elvesztett párharc után okosakat mondani. De, ami mindenképpen fontos, gratulálok a MAFC csapatának! Azt gondolom, hogy nem érdemtelenül jutottak tovább. Gratulálok a saját csapatomnak is, amely szívét-lelkét kitette a pályára és az utolsó erőtartalékait emésztette föl ebben a párharcban. Úgy gondolom, hogy ez egy nagyon jó propagandája volt a B-csoportos kosárlabdának. Szerintem a zsúfolásig töltött Gabányi nézőközönsége is megerősíti ezt! Férfias küzdelem volt, nüanszok döntöttek, ezúttal a MAFC volt a jobb. Még egyszer gratulálok nekik és sok sikert a továbbiakban! És még egyszer, szeretném megköszönni szurkolóinknak a támogatást!

A párosmérkőzés 3-2-re a MAFC nyerte.

Felnőtt kosárlabda NB I/B piros csoport

1-4. helyért párosmérkőzés a döntőbe kerülésért (3 győzelemig)

NKA Pécs – Vasas Akadémia

PVSK-VEOLIA – MAFC

A párharcok győztesei játszhatnak majd a bajnoki címért, amely feljutást jelent az NB I A-csoportba.

A vesztesek a 3-4. helyért mérkőzhetnek majd.

5-8. helyért párosmérkőzések (2 győzelemig)

DEAC U23 – Ceglédi KE

JKSE – BKG Akadémia

A párharcok győztesei játszhatnak majd az 5-6. helyért, míg a vesztesek a 7-8. helyért.

Hajrá JKSE!

 

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?