Csoportrangadó a Bp. Honvéd ellen

A férfi kosárlabda NB I/B piros csoportjában az első és a második helyezett rangadóját tekinthetik meg a kosárlabdabarátok szombaton a Bercsényi Játékcsarnokban, ahol a JKSE a Bp. Honvéd csapatát fogadja. Ősszel a fővárosiak 7 ponttal győzték le a mieinket, akik nem a legjobb előjelekkel várják a találkozót.

A Budapesti Honvéd csapata 21. forduló alatt mindössze egyetlen vereséget szenvedett – hazai pályán a veszprémiektől kaptak ki -, s minden bizonnyal az élen zárja majd az alapszakaszt. Még akkor is, ha esetleg Jászberényben szombaton vereséget szenvednek a fővárosiak, hiszen nehéz elképzelni, hogy az utolsó négy fordulóban helyet cserélhet egymással a két együttes. A mieink is jól szerepelnek, de már 4 vereségünk van, s inkább arra kell figyelnünk, hogy a második helyet megőrizzük az alapszakasz végére. Erre minden esélyünk megvan.
Igaz, nem a legjobb előjelekkel várjuk a csoportrangadót, hiszen csak a mérkőzés napján derül majd ki, hogy Földi Sándor kiket küldhet pályára. Sérülések és betegség miatt ugyanis több játékos szerepeltetése is kérdéses. A Covid-19 járvány miatti kényszerszünet után még a mai napig sem tudta visszanyerni azt a formáját a gárda, amit korábban mutatott. Így pedig nagyon nehéz mérkőzésre számíthatunk a hétről-hétre rendkívül fizikális játékot nyújtó Honvéd ellen. Az ősszel 77-70-re a Honvéd nyerte a két együttes budapesti mérkőzését. Azóta a mienkhez több új játékos is érkezett. A Honvéd pedig néhány hete az Óbudai Kaszásoktól leigazolta egykori játékosunkat, Czirbus Józsefet. Egyébként mindkét gárda győzelemmel hangolt a rangadóra, hiszen a Bp. Honvéd a Vasas Akadémiát, a mieink a TF-Bp. csapatát győzték le idegenben.
Ha valamikor, akkor most nagyon nagy szükség lesz a közönség, a szurkolók támogatására a csapatnak. Ebben eddig sem volt hiány, így egy nagyon jó hangulatú találkozóra van kilátás. Minden bizonnyal a két együttes legközelebb már csak a rájátszás döntőjében találkozhat egymással. Mert mindkét csapat célja a döntőbe kerülés, majd a feljutás kiharcolása.

Február 26. – szombat
17.30 óra: Jászberényi KSE – Bp. Honvéd SE
Bercsényi játékcsarnok

A férfi kosárlabda NB I/B piros csoport 22. fordulójának további mérkőzései:
Veszprémi Kosárlabda Kft. – BKG Príma Akadémia
Conoil Pápa KC – Bajai Bácska FKE
Óbudai Kaszások – NKA Pécs
TF-BP – Nagykőrösi Sólymok KE
PVSK-Cargate – Salgótarjáni KSE
MAFC – Vasas Akadémia

A férfi kosárlabda NB I/B piros csoport állása
1. Budapesti Honvéd SE 20 gy 1 v
2. Jászberényi KSE 16 gy 4 v
3. NKA Pécs 15 gy 6 v
4. Vasas Akadémia 14 gy 7 v
5. BKG Príma Akadémia 13 gy 8 v
6. Veszprémi Kosárlabda Kft. 12 gy 8 v
7. MAFC 10 gy 11 v
8. TF-BP 10 gy 11 v
9. Óbudai Kaszások 10 gy 11 v
10. Nagykőrösi Sólymok SE 8 gy 13 v
11. PVSK-Cargate 8 gy 13 v
12. Salgótarjáni KSE 5 gy 16 v
13. Conoil Pápa KC 5 gy 16 v
14. Bajai Bácska FKE 0 gy 21 v

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?