Tajti Bence mesés gólja

Miután júliusban a magyar minifoci válogatott bronzérmes lett az Európa-bajnokságon, meghívást kapott Tunéziába, a Minifoci világbajnokságra.

A harmadik helyezett együttesnek tagja volt a Jászapáti illetőségű – Hatvanban játszó –, Tajti Bence is. Nagy Lajos a minifutball válogatott szövetségi kapitánya elégedett volt a kapus teljesítményével, így folyamatosan részt vett a válogatott edzésein, majd helyet kapott a Minifutball vb-re induló magyar válogatottban is.

– A szabályok szerint azok a labdarúgók vehetnek részt a kontinensviadalon és a vb-n is, akik nem rendelkeznek profi szerződéssel. A szövetségi kapitány pedig általában a futsal bajnokságban szereplő játékosok közül válogatott, hiszen azok állnak legközelebb ehhez a fajta focihoz – elemezte Tajti Bence a válogatottban szereplés lehetőségét.

A kispályás világbajnokságot Tunéziában rendezték október első hetében, ahol a magyarok egy csoportba kerültek a későbbi ezüstérmes Mexikóval, a hasonló erőket képviselő Chilével és a gyengébbnek értékelt Irakkal. Bence a második mérkőzésen jutott szóhoz, miután kapuskollégáját, Sikur Lajost az első meccsen történt kiállítása miatt eltiltották. A körmérkőzések után második helyen jutottak tovább a legjobb 16 csapat közé. Itt Líbia válogatottja várt rájuk, akikkel hatalmas csatát vívtak. Pár perc volt hátra 2-2-s állásnál, így mindent egy lapra téve, a magyar kapus is feljebb merészkedett, és egy hatalmas félpályás lökettel „belőtte” csapatát a legjobb nyolc közé.

– Alig hittem a szememnek, amikor lövésem utat talált az iraki kapuba. Lett is óriási ünneplés, mindenki nekem gratulált. Örömmel töltött el, hogy gólomat nagyon sokan láthatták a közösségi oldalon és több sajtóorgánum is lehozta a nem mindennapi találatomat – nyilatkozta még mindig boldogan a fiatal kapuvédő.

Sajnos a legjobb nyolc között – bár nem játszottak alárendelt szerepet –, az Eb győztes Csehország válogatottja megállította őket. A magyarok előtt a brazilokat ejtették ki, és ők lettek a világbajnokok Mexikó legyőzésével. Ezzel együtt is mindenképpen nagyszerűnek tekinthető a magyarok teljesítménye a világversenyen.

Természetesen Tajti Bence annak is nagyon örül, hogy Jászapáti újra feliratkozott a labdarúgást képviselő települések listájára. – Az idei bajnokság előtt egy jó évvel kezdte toborozni édesapám a leendő játékosokat. Emlékszem, hogy kezdetben még elég kevesen jártak edzésre, de szerencsére ma már azon kell törni a fejét, hogy ki kapjon lehetőséget a kezdőcsapatban. Azt gondolom, hogy ilyen kisvárosnak, mint Jászapáti, mindenképpen a megyei I. osztályban a helye – fejezte be beszélgetésünket a válogatott kapuvédő.

Remélhetőleg Tajti Bencének igaza lesz és szülővárosának csapata 2-3 év múlva a legjobbak között szerepel majd a megyében. A futballkedvelők pedig minden bizonnyal abban reménykednek, hogy továbbra is Tajti névvel kezdődik a csapat összeállítása. Természetesen a keresztnév vonatkozásában akkor már nem Józsefre, hanem mindenki a fiára, Bencére számít. Valószínű a mai vezetőedző is akkor lenne a legboldogabb…

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?