Előny ismét a MAFC-nál!

A felnőtt férfi kosárlabda NB I/B piros csoportjában kedden délután és este lejátszották a három győzelemig tartó párosmérkőzések harmadik mérkőzéseit három párban is.  Ahogy azt várni lehetett, két párban már el is dőlt a továbbjutás, míg a MAFC hazai pályán ismét előnybe került a JKSE-vel szemben. A Vasas Akadémia – DEAC U23 párharc harmadik mérkőzését szerdán játszák le.

A hazaiaknál Polgárdy és Chester, a mieinknél Meleg Károly játéka volt kérdéses. Végül mindhárman nevezve lettek a találkozóra, de nagy kérdés volt, hogy melyikük, mennyit bír majd. Polgárdí és Meleg pályára lépett, ám az ex-jászberényi Chester nem lépett pályára.

Puskűs Artúr a Kucsora, Csík, Ivosev, Homoki, Mester ötössel kezdte a találkozót. Az első támadást a MAFC vezethette, de eladták a labdát a hazaiak. A másik oldalon Honoki dobhatott két büntetőt, s megszerezte a vezetést a JKSE (0-2). Tóth Péter is karcolt két dobást érő faultot, de csak egyszer talált a hálóba (1-2). Jött viszont gyors két tripla a hazaiaktól (7-2), majd négy dupla a mieinktől (7-10). Fordulatokban nem volt hiány (11-10), de ehhez mindkét oldalon kellettek a hibák.  A negyed közepén Puskás Artúr cserélt előbb, Uros Rosic és Olasz Ádám jött a pályára, miközben 15-10 alakult az eredmény és a mieink mestere időt kért. A hazaiak négy és fél perccel a negyed vége előtt már bónuszban voltak, míg ők még csak két személyit jegyeztek. Komma kosarával 18-10-re húzott el a MAFC, ám Olasz is betalált (18-12). A 7. percben pályára lépett a hazaiaknál Polgárdy. A negyed hajrájára a fővárosiaknál Búzás helyére jött a csapatkapitány Misek. Büntetőkből növelte előnyét a MAFC (22-13), majd Meleg és Kovács jött nálunk, Olasz pedig értékesített egy közelit, de jött Polgárdy triplája (25-15). A negyedet Olasz közelije zárta, s így 10 percnyi játék után 25-17-re vezetett a MAFC A faultarány 8-4 volt a javunkra, s a hazaiak ki is használták, hogy többször dobhattak büntetőt.

Ivosev, Olasz, Kovács. Meleg és Uros Rosic kezdte nálunk a második negyedet. Mindkét oldalon sok hibával kezdődött a játékrész, másfél perc alatt egyedül Meleg talált a gyűrűbe, majd jött Búzás utolsó pillanatos triplája (28-19). Kettő perc 42 másodperc után megvolt a négy (!) csapatszemélyink, míg a hazaiak ellen egyetlen faultot sem fújtak a játékvezetők. Puskás Artúr 30-19-nél időt is kért. Komma kihagyta mindkét büntetőjét, s ezt Ivosev egy triplával büntette (30-22). Meleg 2+1-ével felzárkóztunk öt pontra de távolról Tóth is betalált (36-27). A negyed közepén Czirbus dobhatott két büntetőt (37-29), de Tóth erre is egy triplával válaszolt (39-29). Kucsora triplája után lejárt a hazaiak támadóideje, de Mester távolija nem ért célba. Két perccel a félidő vége előtt 40-34 állt az eredményjelzőn, majd három támadó lepattanó után Tóth talált be távolról (43-34). Ivosev egy büntetőt dobot be, s1 perc 27 másodperccel a félidő vége előtt Lakits András időt kért.  Bordács zárta a félidőt egy duplával, s így a MAFC 45-35-re vezetett kétszer tíz percnyi játék után. A faultarány 15-9 volt a mieink javára.

A nagyszünet után a Kucsora, Ivosev, Kovács, Uros Rosic, Olasz ötössel kezdett Puskás Artúr. Bordács kétpontosára Olasz válaszolt (47-37). Búzás tripláját Komma egy zsákolással „fejelte” meg, s máris 52-37 volt az eredmény. Két és fél perc elteltével, 54-37-nél Puskás Artúrnak időt kellett kérnie. Kovács triplájával és Kucsora két jó büntetőjével kezdtünk zárkózni (54-42). A saját palánkunk alatt sok második és harmadik lehetőséget adtunk a hazaiaknak, akik éltek is ezzel (61-47). Három perccel a negyed vége előtt 61-50 állt az eredményjelzőn. A negyed hátralévő részében felváltva estek a kosarak, és sikerült visszajönnünk tízen belülre (67-58).

Egy sportszerűtlen hiba után 74-59-re húztak el a hazaiak. Oda-vissza érdekes játékvezetői ítéletek után már 77-60-ra vezetett a MAFC a 33. percben. A 34.-ben pedig már időt kellett kérnie Puskás Artúrnak, mert 19 pont volt már a különbség a csapatok között (81-62). A lepattanózásban, különösen a táadólepattanókban sokkal jobbak voltak a hazaiak, s ezekből újabb és újabb kosarakat szereztek. Állandósult a 19 pontos különbség, a találkozó sorsa ekkor már eldőlt, miközben Mester Márk kipontozódott. A meccs végén még volt egy kis affér a pályán, ami után ki tudja miért, a hazaiak dobhattak 4 (!) büntetőt. Az eredményt ez már különösebben nem befolyásolta, de az biztos, hogy egy ilyen párharc sokkal jobb játékvezetést érdemel. Az utolsó percben még Kucsora is kipontozódott és a MAFC végül, megérdemelten nyerte meg a találkozót 93-74-re.

A legnagyobb különbség a csapatok között a lepattanózásban volt, melyet 51-27-re (!) nyertek meg a hazaiak. Ők 26 védő és 25 támadó lepattanót szerezek, míg nálunk csak 16 védő és 11 támadó lepattanó került a jegyzőkönyvbe. A MAFC ellen 23, a mieink ellen 30 faultot ítéltek a játékvezetők. Nekik 17, nekünk 13 eladott labdánk volt. A gólpassz „versenyt” 23-16-ra nyerte a MAFC.

A fővárosiak 2-1-re vezetnek a párharcban, melynek negyedik összescsapása pénteken Jászberényben lesz.

Negyeddöntő 3. mérkőzés:

MAFC – JKSE 93-74 (25-17, 20-18, 22-23, 26-16)

A JKSE pontszerzői: Kucsora Csaba 15/3, Olasz Ádám 13, Uros Rosic 11/3, Ivosev Tamás 8/3, Homoki Donát 7/3, Meleg Károly 6, Kovács Vilmos 5/3, Czirbus József 4, Csík Richárd 3, Mester Márk 2

A fővárosiaknál Komma László (21 pont 19 (!) lepattanó) volt a mezőny legjobbja, de Polgárdy (20/15), Bordács Gábor (14) és Tóth Péter (13/9) is kiemelkedő teljesítményt nyújtott.

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-1 a MAFC javára.

A találkozót követően a vezetőedzők így értékelték a látottakat (forrás: mkosz.hu):

Lakits András, a MAFC vezetőedzője: – Gratulálok a csapatnak a győzelemhez. Úgy érzem, ahogyan múlt hét csütörtökön, ezúttal is végig kontrolláltuk az egész mérkőzést, Örülök, hogy ezúttal egy új játékos tudott előlépni Komma Laci személyében nyerő emberré. Extra volt az ő teljesítménye, öröm, hogy tudtunk vele újat mutatni. Megyünk tovább, hiszen még egy győzelem hiányzik a továbbjutáshoz. Az a célunk, hogy ezt már pénteken megszerezzük.

Puskás Artúr, a JKSE vezetőedzője: – Gratulálok a MAFC csapatának! Sokkal nagyobb dinamikával játszottak, ez főleg a lepattanózásban látszott. Fáradtak vagyunk és kevés játékosunk van, sérüléssekkel is bajlódunk. Ez nem kifogás, ez körülmény. Ettől függetlenül a párharcnak még nincs vége, pénteken Jászberényben találkozunk! Szeretném megköszönni a minket elkísérő szurkolóinknak a támogatást!

A negyeddöntők további eredményei:

NKA Pécs – Ceglédi KE 86-61

A párosmérkőzés végeredménye: 3-0 az NKA Pécs javára

PVSK-VEOLIA – BKG Príma Akadémia 79-75

A párosmérkőzés végeredménye: 3-0- a PVSK-VEOLIA javára

Szerdán rendezik a Vasas Akadémia – DEAC U 23 párosban a harmadik összecsapást.

A párosmérkőzés állása: 2-0 a Vasas Akadémia javára

Pénteken mindenki a Bercsényibe!

A MAFC – JKSE párharc pénteken a negyedik mérkőzéssel folytatódik majd. A tét a vendégek számára már a továbbjutás, míg a mieink győzelme esetén jöhetne a vasárnapi mindent eldöntő 5. mérkőzés.

Az biztos, hogy pénteken nagy szükség lesz a szurkolók támogatására, hogy ki tudjuk egyenlíteni a párharc állását.

Negyeddöntő 4. mérkőzés

április 21. – péntek

19.00 óra: JKSE – MAFC

(fotó: mkosz.hu)

Hajrá JKSE!

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?