Diákolimpiai sikerek

Az elmúlt hetekben játszották a leány kézilabda és röplabda diákolimpia megyei selejtezőit és döntőt, melyekben nagyszerűen szerepeltek a városunkat képviselő csapatok. Mindkét sportágban megyei bajnoki címet szereztek fiataljaink, s továbbjutottak az országos elődöntőbe.

A Hűtőgépgyári Sportcsarnokban rendezték meg a leány VI. korcsoportos kézilabda diákolimpia megyei 4-es döntőjét, amely színvonalas mérkőzéseket, nagy küzdelmet hozott Ezt igazolja, hogy két mérkőzésen is csak 1-1 gól döntött a győztes kilétéről. A két szolnoki és egy jászárokszállási iskola ellenében a Jászberényi Lehel Vezér Gimnázium került ki végső győztesként a küzdelmekből, s így az LVG csapata jutott az országos elődöntőbe.

Végeredmény:

  1. Lehel Vezér Gimnázium – Jászberény
  2. Tiszaparti Gimnázium – Szolnok
  3. Deák Ferenc Gimnázium – Jászárokszállás
  4. Széchenyi István Gimnázium – Szolnok

A megyei bajnokcsapat tagjai:

Kerékgyártó Réka, Tóth Panna, Torday-Nagy Borbála, Tiborcz Réka, Horti Dóra, Bakos Petra, Gondos Fanni, Horváth Virág, Mosonyi Míra, Kókai Maja, Sós Dorina, Balogh Virág.

Testnevelő-edző: Turcsányiné Pesti Edit

 

November 11-én rendezték meg a középiskolások, vagyis az V-VI.  korcsoportos leány röplabda A-kategória diákolimpiai megyei döntőjét, ahol városunk két csapattal is érintett volt. A Lehel Vezér Gimnázium és a Nagyboldogasszony Katolikus Gimnázium csapat is részese volt ugyanis a finálénak.

Az elődöntőben az NBA 3:0 arányban megverte a szolnoki Vásárhelyi Pál Technikumot, míg a lehelesek hasonló arányban győzték le az ugyancsak szolnoki Varga Katalin Gimnázium együttesét. Így a két berényi iskola vívta a döntőt, ahol végül 3:0-ra a Lehel győzött, s ezzel bekerült az országos elődöntőbe, melynek részese lehet még pótselejtezőn a Nagyboldog csapata is.

Lehel: Sléder Kitti, Lagzi-Kovács Maja, Hajdu Lili, Horváth Rebeka, Kállai Kíra, Farkas Vivien, Harnyos Amanda, Horváth Virág, Deme Fanni.

Felkészítő tanár: Lékóné Pénzes Ibolya

NBA: Berényi Lora, Imre Eszter, Deme Blanka, Morvai Viktória, Patócs Villő, Oszvald Violetta, Jancsó Zsófia, Kisnémet Csenge, Kocsi Ágnes, Szabó Emese, Ballagó Brigitta. Felkészítő tanár: Józsa Péter

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?