Eddig, és ne tovább!

A címben jelzett gondolat jegyében tartott sajtótájékoztatót április 17-én délután a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház bejárata előtt Pócs János, a Jászság országgyűlési képviselője. A helyszínválasztásból tudni lehetett, hogy az egészségügy, a jászberényi kórház helyzete lesz a fő téma, de a képviselő – immáron az önkormányzati választás kampánya keretében – több okból is bírálta Jászberény polgármesterét, Budai Lórántot.

Bevezetőjében Pócs János elmondta, hogy a sajtó nyilvánosságán keresztül kíván üzenni a Jászság lakóinak, a betegeknek, a hozzátartozóknak.

– A mai sajtótájékoztatóm fő üzenete, a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház érdekében annyi, hogy eddig, és ne tovább. Az elmúlt napokban számos jászsági és az ország más területén élő emberek is kerestek, hogy a baloldali médiatámadások jegyében mi lesz a kórházunkkal. Fontos és jogos kérdés ez. Szeretném mindenki számára leszögezni, hogy én magam sem tartozom azok közé, akik úgy gondolják, hogy a Jászberényi Szent Erzsébet Kórházban, vagy az ország bármely területén az egészségügyben minden rendben van és már nincs semmi tennivalónk – mondta a képviselő, aki azt a tapasztalatát is megosztotta, miszerint az országos átlaghoz képest a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház számos tekintetben jobb.

Ezt követően Pócs János megemlítette, hogy a kormány milyen sokat tett az egészségügyért, amikor az orvosok és az egészségügyi dolgozók fizetését kiemelten megtámogatták. Megjegyezte, a kormányzati támogatásból a jászberényi kórház is jelentős mértékben részesült, s ez így lesz a jövőben is.

– Ezért szeretném tisztelettel kérni, hogy a kórházat ne támadja senki alaptalan, hazug vádakkal, önös politikai haszonszerzés érdekében. A tisztánlátás érdekében kérem a jászsági emberek türelmét és bizalmát. Szeretnék mindenkit arra kérni, hogy mindenben, mindig lássák az érem mindkét oldalát. Tény, hogy kampány van, s Budai Lóránt polgármester folyamatos hazugsággyártással járja a baloldali bulvármédiát és lejáratja volt munkahelyét. Saját politikai célja érdekében állítja célkeresztbe a betegeket, a betegekért küzdő orvosokat és ápolókat folyamatosan – jelentette ki Pócs János, aki szerint Budai Lóránt folyamatosan félelmet kelt és hazugságokat gyárt.

Majd megemlítette a képviselő, hogy van orvos, akink bérigénye óránként 84 000 forint, amely komoly bérfeszültséget okozna az orvosok között. Szóba hozta a Szent Erzsébet Kórház önkormányzati támogatását is.

– A polgármester a kampány hevében azt hirdeti, hogy az elmúlt öt évben összesen 70 millió forinttal támogatta a város a kórházat. Azt azonban nem teszi hozzá, hogy az előző polgármesterek, önkormányzatok is legalább ennyit, vagy ennél még több támogatást is adtak a Jászberényi Szent Erzsébet Kórháznak. Ahogy arról sem szól a polgármester ennek kapcsán, hogy Jászberény város adóbevétele 2,4 milliárdról 4,9 milliárdra nőtt. Vagyis megduplázódott az dóbevétel, s akkor talán a kórház támogatását is növelni lehetett volna. Egy kampányba sok minden belefér, de az nem, hogy a polgármester beteg emberekkel játszik. Ahogy az sem, hogy a bulvár baloldali médiában hazugságokkal lejáratva a kórházat, kialakul az orvosokban egy olyan tudat, hogy nem kívánnak ide jönni dolgozni, sőt még az itt dolgozók is elmennek. Az orvosok békére, együttműködésre és gyógyításra esküdtek fel – mondta a Jászság országgyűlési képviselője, aki azt is megjegyezte, hogy a kórház fenntartója az állam, a város fenntartója pedig az önkormányzat, s ennek felelőse a polgármester. Ennek kapcsán megjegyezte, jó lenne, ha Budai Lóránt a saját felelőségére és a saját városának tett ígéreteire hagyatkozna, a figyelem és a felelősség elterelésével szemben. Példának említette, hogy míg a környező településeken számos TOP-os pályázatot megvalósítottak, Jászberény közepén áll egy romhalmaz, a Malom-projekt. A polgármester egyszemélyi döntése alapján a jászberényiek pénzéből több milliárdot fizetett ki és adtak vissza e beruházás kapcsán, állította Pócs János, aki a Jászberényt elkerülő út megépítését is megemlítette. Pontosabban azt, hogy a kormány ugyan megépítette az elkerülő utat, de a polgármester öt év alatt sem készítette el azt a közlekedési koncepciót, ami ahhoz kellett volna, hogy a város közlekedési szempontból ne váljon élhetetlenné.

– Azt is ígérte Budai Lóránt, hogy Jászberényt visszaveszi a külföldi munkavállalóktól és visszaadja a jászberényieknek. Mára az idegen munkavállalók száma élhetetlenné tette a várost. Mindezek jegyében érthető, hogy Budai Lóránt a saját alkalmatlanságáról tereli el a figyelmet és gyártja a hazugságokat. Más portáján söpröget, bűnbakot keres és másra mutogat. Tisztelettel kérem a jászsági embereket, az egészségügyi dolgozókat, hogy az érem másik oldalát látva, az említett tények alapján kezeljék a Jászberényi Szent Erzsébet Kórházat. Ne engedjék, hogy a kórházunk politikai játszma áldozatává legyen. Ígérem, hogy minden lehetőségemmel és minden erőmmel, mindenkivel szemben megvédem és támogatom a Jászberényi Szent Erzsébet Kórházat – mondta sajtótájékoztatója zárásaként Pócs János.

 

Vélemény, hozzászólás?