Európai városban európai megoldás kell

Jászberény közlekedési helyzetről tartott sajtótájékoztatót december első napján, délután fél négykor a Banki csomópontban, a Bundáskút közelében dr. Besenyi Orsolya, a Fidesz-KDNP által támogatott független polgármesterjelölt és Bódis Béla, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje, aki jelenleg az önkormányzat városfejlesztési bizottságának az elnöke.

– A kormány segítségével sikerült a Jászberényt elkerülő út harmadik, záró szakaszát is megépíteni. Most egy olyan közlekedési csomópontnál állunk, amelyet át kell alakítani – mondta bevezetőjében dr. Besenyi Orsolya, majd átadta a szót Bódis Bélának, aki részese volt annak a szakmai tervnek az elkészítésében, amelynek célja a belvárosi közlekedés szabályozása okán jött létre. – Azt mindannyian tapasztaljuk, hogy városunkban a közutak forgalma folyamatosan növekszik, egyre több autó van az utakon, s egyre több csomópontot kellene kezelnünk úgy, hogy a gépjárműforgalom minél akadálymentesebb legyen. Az elkerülő út megépítése kapcsán már nyáron előtérbe került egy forgalomtechnikai terv készítése, azonban szakmai szempontok beépítésével ez csak a novemberi bizottsági ülésünkre került be. Akkor döntöttünk egy komplex szakmai terc elkészítéséről, amely egyrészt tartalmazni fog egy forgalomszámlálást, s a helyi vállalkozókkal is felveszik a kapcsolatot a terv elkészítői, hogy minél objektívebb elképzelést tudjanak majd elénk tenni – mondta Bódis Béla.

Dr. Besenyi Orsolya egy látványtervet is bemutatott, amely a 2010-es évek elején készült a Banki csomópontról, de mint mondta, idáig csak egy fiókban porosodott.

– Nem került elő ez a terv akkor sem, amikor itt, a Szatmári Hotel körül a parkoló épült, s akkor sem, amikor a Bundáskút felújításra került. Felkeressük a tervezőt, hogy olyan módon alakítsa át a tervet, hogy az a hotel parkolóját és a Bundáskutat se érintse. Ugyanis nem rombolni, hanem építeni akarunk. Természetesen nem csak itt van feladatunk. A könyvtárnál lévő csomópont, ahol reggel iskolába mennek a gyerekek és délután, amikor mennek haza, akkor is áldatlan állapotok vannak. Ott a körforgalmat meg fogjuk valósítani, ha kell saját forrásból is. Úgy gondolom, hogy európai városnak európai megoldásban kell gondolkodni. Meg fogjuk csinálni, új lendülettel Jászberényért – mondta a Fidesz-KDNP által támogatott független polgármesterjelölt.

Vélemény, hozzászólás?