Mert a rockereknek is nagy szíve van

Advent idején, karácsony táján minden évben kaptunk, kapunk meghívót jótékonysági eseményekre, adományok átadására. December 5-én, hétfőn reggel a Szent Erzsébet Kórház régi bejáratához invitáltak bennünket a szeptemberi Lehel Rockfeszt szervezői, akik a kórház gyermekosztályára hoztak ajándékot.

Azon a bizonyos szeptemberi eseményen a szervezők tombolát is árultak, mégpedig azért, hogy annak bevételét jótékony célra használják. A tombola teljes bevételét a Szent Erzsébet Kórház gyermekosztálya számára ajánlották fel, s a szervezők nevében Bódis Éva december 5-én adta át ajándékaikat.

– Sokat gondolkoztunk azon, hogy a tombolabevételt mire is fordítsuk. Végül a gyermekosztály vezetésével együtt arra jutottunk, hogy 6 széket vásárolunk nekik az étkezőjükbe. Olyan jól sikerült a tombolaárúsítás, hogy a székek mellett 18 doboz szaloncukrot és egy kis gyümölcsöt is át tudtunk ma adni. Amikor egy kórház gyermekosztályára gondolunk, akkor mindig a gyerekek jutnak az eszünkbe. Mi most azoknak szerettünk volna adni, akik mindent megtesznek értük, miközben a kórházban gyógyítják őket. Örülünk, hogy most nekik segíthettünk, hogy jobb körülmények között dolgozhassanak – mondta az ajándékok átadása során Bódis Éva, aki megjegyezte azt is, hogy a rockerek időnként ugyan nagyon szigorúan néznek ki, s úgy tűnik, nagyon kemények, de legbelül nekik is érző szív dobog.

– Talán ez az adventi ajándék azt is jelenti, hogy valamit jól csinálunk itt az osztályon. Jó a hírünk, a megítélésünk, s ennek kapcsán érkeznek hozzánk felajánlások – mondta az ajándékok átvétele során dr. Badari Ágnes, a gyermekosztály osztályvezető főorvosa, aki munkatársai nevében is megköszönte a Lehel Rockfest szervezőinek, hogy rájuk gondoltak, amikor dönteniük kellett, hogy kit támogatnak a tombolabevételből.

Vélemény, hozzászólás?