Fórum a települési támogatásokról

Amint az köztudott, novemberi soros ülésén módosította a települési támogatássok rendszerét a Jászberény Városi Önkormányzat. A Budai Lóránt polgármester által jegyzett előterjesztés két új támogatási forma bevezetéséről is szólt. Ezekről tartottak fórumot november 30-án, szerdán délután az Ifjúsági Házban.

– Akár örülhetnék is, hogy ilyen kevesen vagyunk, de tudom, hogy ennél sokkal többen szorulnak napjainkban segítségre Jászberényben is. A környezetünk folyamatosan változik, s ezekre a változásokra nekünk reagálnunk kell. Tudjuk, hogy a megélhetés egyre nehezebb sokak számára, s ezért lehetőségeinkhez mérten segíteni szeretnénk. A város sincs irigylésre méltó helyzetben, de mi azért vagyunk, ha tudunk, akkor segítsünk – mondta a fórum bevezetőjében Budai Lóránt polgármester, aki azt is jelezte, hogy a tájékoztatót követően a polgármesteri hivatal jelen lévő munkatársai a támogatást igénylő űrlapok kitöltésében is segítségére lesznek a megjelenteknek.

A helyi, lakossági támogatások rendszerének változásáról, bővüléséről Bobák Nóra, az aljegyzői osztály vezetője tartott tájékoztatót, melyet követően a fórum résztvevői első kézből tudhatták meg, hogy jogosultak-e bármelyik támogatási mód igénybevételére. A legszerencsésebbek pedig helyben, segítséggel ki is tölthették az igényléshez szükséges űrlapot, hogy mielőbb hozzájuthassanak a támogatás összegéhez.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?