Közlekedésfejlesztési projekt keretében megújult Jászberény belvárosának nagyforgalmú csomópontja

Októberben befejeződött az a beruházás, melynek eredményeként jelentősen megújult Jászberény belvárosának egyik legjelentősebb és legnagyobb forgalmú csomópontja, a buszpályaudvar és környéke.

Az Európai Regionális Fejlesztési Alap által támogatott „Fenntartható települési közlekedésfejlesztés Jászberény belvárosában” elnevezésű, TOP-3.1.1-16-JN1-2017-00004 kódszámú projektnek köszönhetően jelentősen módosult a terület forgalomtechnikai kialakítása.

Napjainkra a jászberényi buszpályaudvar térségi közlekedésben betöltött szerepe, a napi utasforgalom egyaránt indokolttá tette a terület átalakítását, felújítását. A most befejeződő projekt keretében a megújult autóbusz pályaudvaron a szolgálati épületet is magába foglaló belső sziget épült, mely körül 7 db megálló létesült. A Hold utcában további egy, a Rákóczi út mellett pedig két megálló került kialakításra, ez utóbbi kettő csuklós busz fogadására is alkalmas.

A pályaudvar építéséhez kapcsolódóan újjáépült a Hold utca és a Palotási János utca is teljes szélességében, illetve a terület forgalomtechnikai kialakítása is jelentősen módosult. A pályaudvar, a Hold utca és a Palotási János utca forgalma ezentúl egyirányú lesz.

Új gyalogátkelő-helyek létesültek a Palotási János utcán, a Hold utca és a Rákóczi út között kialakítandó átkötő úton, azok Rákóczi úttal alkotott csomópontjaiban, valamint a Hold utcában a Palotási János utcai csomópontban is. A Rákóczi út- Thököly utca csomópont területén a meglévő pályaszerkezet bontásra került, és aszfalt típusú pályaszerkezettel épült újjá. A csomópont jelzőlámpás irányítást kapott.

A munkálatok során a Szőlő utcában kétoldali párhuzamos parkolósáv létesült. A beruházás egyik fontos elemeként, a környék parkolási gondjain hivatott segíteni egy 67 férőhelyes parkoló, amelyet a Thököly úton, a háziorvosi rendelő mellett alakítottak ki.

Projekt kódszáma: TOP-3.1.1-16-JN1-2017-00004

A projekt elszámolható összköltsége: 496.500.000 Ft

A projekt összköltsége: 832.207.017 Ft

Kedvezményezett: Jászberény Városi Önkormányzat 5100 Jászberény, Lehel vezér tér 18.

A projektről bővebb információt a www.jaszbereny.hu oldalon olvashatnak.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?