A pécsi siker után háromszor itthon a JKSE

Jól kezdte a 2022-es évet a JKSE felnőtt kosárlabdacsapata. Az NB I/B piros csoportjában második helyen álló együttes január 5-én Baján, majd 11-én Pécsen is győzni tudott. Pozícióját pedig tovább erősítheti, hiszen három hazai mérkőzése következik a csapatnak.

A bajai papírforma siker (87-123) után a pécsi rangadót is sikerrel vívta meg a JKSE csapata. A végletekig kiélezett rangadó első félideje után 10 ponttal vezettek a hazaiak, akik az ősszel Jászberényben is győzni tudtak. A harmadik negyed végére egyetlen pontra csökkent az NKA Pécs előnye, a az izgalmak a záró 10 percben csak fokozódtak. A hazaiak vezettek már 77-72-re is, de a 35 pontig jutó Velkey János vezérletével a mieink innen is fordítani tudtak és 86-85-re megnyerték a mérkőzést. Nagy győzelem volt, ami sokat érhet még a folytatásban.

Sok idő viszont nincs a pihenésre, hiszen január 16-án, szombaton jön az újabb bajnoki, hazai pályán az Óbudai Kaszások ellen. Az ősszel idegenben is a mieink sikerét hozta a két együttes bajnokija, 87-73-ra nyertek Földi Sándor fiai. Akkor Chester Lewis volt a legeredményesebb játékosunk, aki 18 pontot szerzett. Ő betegség miatt hiányzott az elmúlt találkozókról, de a hírek szerint hamarosan ismét ott lesz a pályán.

A JKSE-hez kapcsolódó hír, hogy Nebojsa Dukics után egy újabb kosarat igazolt az egyesület. A korábbi utánpótlás válogatott Kucsora Csaba a Bajai Bácska FKE együttesétől igazolt Jászberénybe. A 23 éves irányító az elmúlt években játszott az oroszlányi és a szombathelyi NB I A-csoportos csapatokban is. A január 5-i, bajai találkozón, amikor még ellenünk lépett pályára nem kevesebb, mint 37 pontot szerzett.

A szombati bajnoki után a következő két fordulóban is hazai pályán szerepel majd a gárda. Előbb a pápaiakat, majd a veszprémieket fogadják Rakicék. Az óbudaiakhoz hasonlóan a pápaiakat is legyőztük ősszel idegenben, míg a veszprémiektől kikaptunk. A három mérkőzés közül ez néz ki a legnehezebbnek, de hazai pályán mindenképpen vissza kell vágni ellenfelünknek, akiknél az őszi találkozón Nebojsa Dukic még ellenünk játszott. Most viszont már a JKSE-t erősíti és Pécsen pályára is lépett.

A kosárlabda szerelmeseinek tehát a január második fele nem telik majd unalmasan. Háromszor is láthatják hazai pályán kedvenceiket. A helyszín pedig továbbra is a Bercsényi úti játékcsarnok lesz.

A JKSE januári programja:

Január 15. – szombat

17.30 óra: JKSE – Óbudai Kaszások

Január 22. – szombat

17.30 óra: JKSE – Conoil Pápa

Január 29. – szombat

17.30 óra: JKSE – Veszprémi Kosárlabda Kft.

A férfi kosárlabda NB I/B piros csoport állása a 15. forduló után:

  1. Budapesti Honvéd SE 14 gy 1 v
  2. Jászberényi KSE 12 gy 3 v
  3. BKG Príma Akadémia 10 gy 5 v
  4. NKA Pécs 10 gy 5 v
  5. Vasas Akadémia 9 gy 6 v
  6. Veszprémi Kosárlabda Kft. 9 gy 6 v
  7. TF-BP 8 gy 7 v
  8. Nagykőrösi Sólymok KE 7 gy 8 v
  9. MAFC 7 gy 8 v
  10. PVSK-Cargate 6 gy 9 v
  11. Óbudai Kaszások 5 gy 9 v
  12. Salgótarjáni KSE 4 gy 11 v
  13. Conoil-Pápa 3 gy 11 v
  14. Bajai Bácska FKE 0 gy 15 v

Az Óbudai Kaszások és a Conoil Pápa 1-1 mérkőzéssel kevesebbet játszott.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?