Moha egyszer betalál

A címben jelzett állítás ugyan másként hangzott el a lelátón, de eredetiben egy kicsit félreérthető volt. A labdarúgó NB III Keleti csoportjának második fordulójában bíztunk benne, hogy megszületik a JFC idei első bajnoki győzelme, de nem így alakultak a történések. Hogy hogyan, arról Kun Tibor tudósította szerkesztőségünket. 

Moha, vagyis Remili Mohamed beteljesítette a lelátó népének jóslatát, és egyszer valóba betalált a DVTK II. kapujába, de ez roppant kevésnek bizonyult a diósgyőri fiatalok négy góljával szemben. A magyar labdarúgás harmadik vonalában, a vasárnapi rajt után, szerdán a 2022-2023-as bajnokság 2. fordulóját rendezték. A Keleti-csoportban a Jászberényi FC, gólnélküli első félidőt követően, hazai pályán szenvedett 4-1-es vereséget a Diósgyőr tartalékcsapatától. Idén sorozatban a huszadik bajnoki meccsén maradt nyeretlen a JFC.
Tizenhatszor kaptak ki, négyszer játszottak döntetlent.
Az új bajnokságot egy budapesti iksszel (3-3 a Vasas II. ellen) indította a jászberényi csapat, amiről a klub hivatalos oldalán azt írták, kezdetnek nem rossz. A DVTK II. elleni, jól megérdemelt vereség viszont folytatásnak elég rossz. Pedig a megszokott, nagy nyári játékosvándorlásból, a hírek szerint, megerősödve került ki a JFC. A tragikus tavasznál csak jobb jöhet, gondolhatták a szurkolók is, de a látottak alapján jobb lesz, ha kivárják a végét.
A diósgyőri tartalékok ellen a rutinos és reményteljes játékosokkal megerősített csapatnak sem ment. Valahogy semmit nem játszott a JFC, az ellenfél szétpasszolta, szétfutotta őket. „Nincs kondi. Gyorsabban elfárasztottak bennünket, mint saját magukat.”
A 48. percben a bal oldalon futott a diósgyőri támadás, középre játszották a labdát, Fercsák Péter tisztán érkezett, és közelről a hálóba lőtte (0-1).
Az 51. percben a több NB I.-es csapatban is megfordult Remili Mohamed 20 méterről tökéletes lövéssel vette be a vendégek kapujának bal alsó sarkát (1-1). „Nagyon jól jött ez a gól, nem ültünk rá az eredményre…”
A 68. percben egy jobb oldali beadás után Balázsi Levente Kristóf a jobb kapufára pörgette a
labdát, amely onnan a gólvonal mögé csorgott (1-2).
A 79. percben jobbról íveltek be szögletet a borsodiak, pontosan Mrva Patrik fejére, aki
menthetetlenül fejelt a berényi kapu jobb oldalába (1-
A 91. percben jogos 11-eshez jutott a DVTK II.: Vajda Botond gyalogolt neki, és védhetetlenül küldte a labdát a jobb alsó sarokba (1-4).
Jászberényi FC – DVTK II. 1-4 (0-0)
A mérkőzés összképe – jászberényi szempontból – egyetlen metaforába sűríthető. A szünetben három, általános iskolásnak látszó srác gyújtott rá egyszerre a lelátó előtt. Az egyikük apja nem hagyta szó nélkül: „Nem lehet tiltani, nem jó ez, majd rájön. Nem is tüdőzi le, szájrákot kap.” Nem mindegy? Nem mindegy, ha a JFC megint ugyanúgy, csak másokkal füstöl?

Kun Tibor

Fotó: Agócs László

A Keleti csoport 2. fordulójának további eredményei:

Kisvárda Master Good II. – Pénzügyőr SE 2-0
Eger SE – Hatvan FC 0-5
Aqua-General Hajdúszoboszló – Békéscsaba 1912 Előre II. 2-0
BVSC-Zugló – Füzesgyarmati SK 4-1
DEAC – DVSC II. 2-0
Körösladányi MSK – Vasas II. 3-1
BKV Előre – Facultas-Tiszafüredi VSE 2-1
Karcagi SE – Sényő CARNIFEX SE 1-1
Putnok FC – Termálfürdő FC Tiszaújváros 3-1
Két forduló után négy 6 pontos csapat vezeti a tabellát (BVSC-Zugló, Kisvárda Mater GOOD
II., Putnok FC, BKV Előre), a Jászberényi FC 1 ponttal és 4-7-es gólkülönbséggel a 15.
helyen áll.

A JFC legközelebb MOL Magyar Kupa mérkőzésen lép pályára.
MOL Magyar Kupa országos 1. forduló:
augusztus 6.
16.30 óra: Rákosmente FC – Jászberényi FC
Az együttes következő bajnoki mérkőzése augusztus 14-én Tiszafüreden lesz, ahol megyei
rangadón lépnek majd pályára.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?