Házikók mézeskalácsból

Már hagyomány, hogy így advent idején Karácsonyi Mézeskalács házikókészítő versenyt hirdetnek óvodásoknak és persze a kreatív mókában segédkező szüleiknek. Az ebben az esztendőben is megrendezett esemény műsorral kísért eredményhirdetését december 18-án, délelőtt tartották.

Az elkészült mézeskalács falu szebbnél- szebb meseházacskái, temploma, sőt még jégpályája is látható a Központi Óvoda főbejárata mellett, akár az utcáról is bekukkantva az üvegportálon át. Az építéshez minden felhasználható volt a mézeskalács mellett ami ehető és jellemzően édes, így aztán díszítésnek került a tetőkre és falakra színes drazsé, gumi- és pillecukor, rolletti, no meg kókuszreszelék hóutánzatnak.

Az elkészült 67 műremeket szakmai zsűri szemlélte meg az eredményhirdetést megelőző délutánon, melynek tagjai dr. Bessenyei Lilla SZMK elnök, Beszteri Éva intézményvezető, Márton Erzsébet mézeskalács készítő és Szatmári Antalné alpolgármester asszony voltak.

A Mézeskalács házikókészítő versenyen résztvevők valamennyien győztesek, ők azok, akik megpróbálkoztak a karácsonyi édességből valami fantasztikusat alkotni. Remek elfoglaltság ez, ahol szárnyalhatott az alkotó fantázia, és a családok apraja nagyja együtt foglalatoskodhatott a tésztakészítés, sütés, összeállítás és díszítés munkafolyamataiban.

A díjátadón mindenki jutalomban részesült, a zeneovisok énekkel, az óvó nénik bábjátékkal kedveskedtek és örvendeztették meg a kisgyerekeket. A kis alkotók minden csoportból ajándékcsomagokat vehettek át a zsűri képviseletében Beszteri Évától.

A kiállított mézeskalács házikókat bizonyosan Jancsi és Juliska is szívesen megkóstolná. Aki arra jár, nézze meg ezt a mesebeli falucskát. Érdemes!

Demeter Gábor
Latest posts by Demeter Gábor (see all)

Demeter Gábor

A Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója, szerkesztője.

Vélemény, hozzászólás?