Emléktábla a sétányon

A huszadik születésnapját ünneplő Jászsági Menedzser Klub emléktáblával tiszteleg a Zagyva sétányon fát ültető, vagy a telepítést támogató klubtagok és a munkát segítő szervezetek, civilek előtt.

Az ünnepélyes avatásra csütörtök délután került sor Szabó Tamás polgármester, a klubtagok és a március 31-i faültetésben tevékenykedők részvételével. A megjelenteket dr. Rédei István a Jászsági Menedzser Klub elnöke üdvözölte. Köszöntőjében kiemelte, hogy rendkívül fontos az a civil összefogás, amelyet a klub tagjai testesítenek meg – elsősorban a város érdekében. Ezen törekvéseknek szerettek volna emléket állítani, hogy a hangulatos sétányon közlekedő városlakók, és a jövő generáció tagjai is jó szívvel gondoljanak a faültetés támogatóira, akik valamennyiünk javára tevékenykedtek környezetünk szépítése érdekében.

Szabó Tamás polgármester köszöntőjében hangot adott abbéli örömének, hogy a tetszetős emléktábla megfelelő környezetbe került, a város egyik leghangulatosabb helyén olvashatjuk a Berényért ilyen módon tevékenykedők névsorát. A továbbiakban méltatta a menedzser klub tevékenységét, mely amellett, hogy adóforintjaival jelentősen hozzájárul a város működőképességéhez, aktívan részt vesz Jászberény kulturális és sport életében, közösségformáló erővel bír. Az ilyen civil szervezetek munkája lendíti előre igazán a települést, formálja valódi közösséggé a várost. A klub tevékenysége generálja azt a fajta civil életet, mely nélkül nem valósulhatna meg valódi élhető város. A polgármester gratulált a menedzser klub életét bemutató, a közelmúltban megjelent színvonalas kötethez is.

Rédei István az elsőként elültetett fűzfáig tartó sétára invitálta a megjelenteket, melyhez a verőfényes napsütés és a varázslatos helyszín biztosított kiváló hangulatot. A klubtagok átvonultak a Coop Star Ady Endre úti székházába, ahol bor és pálinka kóstolás mellett megbeszélték az elmúlt időszak eredményeit és a következő hetek eseményeit, melyek közül kiemelkedik a Jász Expo, az ausztriai kirándulásuk, a Szent Korona másolatának fogadása.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?