Dr. Kertész Ottó az MSZP – Párbeszéd jelöltje

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke Balogh Béla alpolgármester társaságában sajtótájékoztató keretében mutatta be a jászsági választóknak az MSZP-Párbeszéd színeiben az előválasztáson induló Dr. Kertész Ottót május 12-én, szerdán délben a Jászkapitány szobor előtt.

Dr. Kertész Ottót a berényieknek talán kevésbé kell bemutatni, hiszen ismerik mint állatorvost, egykori alpolgármestert, a civil szféra közéleti szereplőjét. – A doktor úr úgy döntött fordulóponthoz érkezett Magyarország sorsa, amely során eldönthetik a Jászságban élők is, hogy egy autoriter rendszer kiteljesedését fogják támogatni, vagy visszatérünk a demokráciához. A jelölt méltó kihívója kíván lenni az itteni Fideszes jelöltnek – mondta bevezetőjében a politikus asszony. A folytatásban kiemelte; sok a teendő Jászberényben, a megyében. A jászoknak május a redemptio révén a szabadságot, szolidaritást, összetartozást jelenti. Ezeket a hívószavakat hangsúlyozzuk, mert ezek hiányoznak a jelenlegi kormányzásból, amely magára hagyta ezt a térséget is az elmúlt tíz évben. A jászokat kellene középpontba helyezni, amelyre olyan emberekre van szükség, mint a doktor úr, aki az emberek köré épülő kormányzásban hisz. Az MSZP és a Párbeszéd egy zöld szolidáris baloldali jövőt szán Magyarországnak és ahhoz, hogy ez megvalósulhasson Jászberényben is, kérem, támogassák Dr. Kertész Ottót – kérte a képviselő asszony, majd átadta a szót jelöltjüknek.

Dr. Kertész Ottó köszöntötte a választókerület polgárait. A jelöltség elvállalása kapcsán kiemelte, jászberényi születésű, itt élő lakosként pontosan ismeri a térség helyzetét, széles kapcsolatokkal rendelkezik. Munkája révén nap mint nap kommunikál az emberekkel. Úgy érezte most van itt az idő arra, hogy el kell indulni a választáson, amely a változást jelentheti. Önmaga szempontjából kötelezőnek érezte azt, hogy elvállalja a felkérést. Az utóbbi időben azt érzékelte a Jászságban valami felomlott, emberi kapcsolatok, családok mentek tönkre. Úgy gondolja lehetséges, hogy személyében képviselheti azt, aki itt jászsági szinten egy kohéziós erőt tud felmutatni. Amennyiben a polgárok úgy gondolják a szociális, testi, lelki egészség megteremtése fontos, ha olyan képviselőt akarnak, aki az itt élők akaratát közvetíti, akkor segítsék ezt a demokratikus koalíciót arra, hogy az országot 2022-től ők irányíthassák.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?